|

Ekologisk kallpressad olivolja från Anders & Cino

IMG_1426

Något jag skulle skrivit om för länge, längesedan men det har bara inte blivit av är om den här oljan. Jag har skrivit om den förr, men det tål att upprepas. Mitt förra inlägg inleddes precis på samma sätt. Det är tyvärr ofta så när jag är mån om att göra någon produkt rättvisa. Då skjuter man på det alldeles för länge.

För er som missade sist jag skrev om de härliga Anders & Cino får en chans till. De som förverkligade sin dröm, tog sitt pick och pack och flyttade till den Toscanska landsbygden där de bland annat drev det lilla hotellet Ankhura i byn Monterongriffoli.

På deras hemsidan så kan ni läsa mer om hur man köper oljan, viner, tryffel, deras matlagninskurser, recept och annat som är på gång. För de är så pigga och har alltid något kul på gång. Väl värt att kolla runt lite.

IMG_1414

Jag har som sagt hyllat den här olja förr och jag kommer fortsätta att göra det. Sen tänkte jag att det kanske bara är jag som romantiserar det hela. Det kanske är deras äventyr jag är så förstjust i, kanske är jag helt partisk i min smekning.

Så jag gav en liten burk till min vän Michael utan att berätta något om den. Han föll pladask för den. Och han är både kunnig och kräsen.

IMG_1415

IMG_1419

IMG_1427

Vi äter den nog mest i sin renaste form eftersom den sätter så god smak själv. En sådan där som inte behöver så mycket sällskap. En bra olja med mycket smak i helt enkelt. Här användes den i en ihopplockpastarätt som jag och barnen åt igår. Jag trodde nog att barnen skulle tycka att det var lite väl mycket kryddor, lite väl mycket grönt och lite väl mycket av annat konstigt. Men de är inne i en väldigt okritisk matfas, åt och glufsade i sig fint.  Mor försöker att inte göra en grej av det, men jublar lite inombords.

Det var kycklingbitar som gnuggades in med en blandning av chili, ingefära, vitlök, olja, salt och peppar. Sen in i ugnen tillsammans med klyftad citron i 180° i ca 25 minuter (beroende på bitarnas storlek). Kolla ordentligt så att de är klara.

Spenatpasta som kokades al dente och sedan blandades ut med rikligt med olja, lättkokad sparris, citronzest, kryddkrasse, manchegoost och en knippe ramslök. Blanda samman och låt allt gotta till sig.

IMG_1435

IMG_1444

IMG_1438

Nu drar jag till Berlin. Hej!

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.