Gott Nytt År!!

3

Ligger i vår säng med snarkande barn på vardera sida och tittar på fyrverkerier på himlen. Sova är de inte så bra på, men snarka det kan de minsann. Här var det nämligen nyår igår eftersom Patrik jobbar idag. All god mat som vi åt då får jag återkomma till, för gudars så gott det var. Därför ligger vi här i pyjamas idag och har firat in det nya året med popconr.

Jag är väldigt förtjust i nyår med allt vad det innebär. Fest, partaj och klackarna i taket får det gärna vara, men just nu hade jag faktiskt inte velat vara någon annanstans än bredvid mina små snarkande traktorer.

Våra barn gör mig tokig, det brukar jag vara ganska tydlig med. De är skitjobbiga, men jag älskar dem så mycket så att det gör ont. Knasbollar som vi är så evigt tacksamma över att de finns hos oss. Att de är friska, mår bra och att de är just så knasiga som de är.

1

Jag gillar mest är att summera året, minnas, packetera det och ta med sig in i nästa. Se fram emot nästa år, hoppas, önska och lova. Det är faktiskt något magiskt med det, och man inser alltid vad mycket man har att vara tacksam över.

Jag och Patrik satt uppe alldeles för länge igår, drack alldeles för mycket gott vin och åt alldeles för mycket god mat. Spelade vinylskivor och tänkte både bakåt och framåt. Visst är det en härlig känsla att känna sig både ung och gammal. Rik på upplevelser och erfarenheter samtidigt som man har massa kvar att averka.

5

Vi har varit tillsammans i 14år det här året och jag älskar att tänka tillbaka på vart man har varit varje nyår. Vart i livet och vart i världen. På en strand i Mexico, i en hängmatta i Philipinerna, mitt i ett strömavbrott i Costa Rica, hos bästa vänner, i någons stuga eller något år som man kanske inte minns så bra.

Det jag tar med mig från året som gått är massa saker, men om jag skall nämna några så är jag som alltid tacksam för att jag är så lyckligt lottad med bra vänner. Jag fattar inte riktigt hur man gör utan vänner. Tack alla ni fina! Och tack familjen.

Jag är faktiskt även lycklig över att jag har haft ett tufft år på många sätt. Det här frilansandet som jag sysslar med har verkligen inte bara varit en dans. Inte något bra ekonomiskt år, eller speciellt rofyllt för någon som tycker om att planera och strukturera.

Skall skriva mer om det någon dag, och ta ett rekordeligt skitsnack om det däringa systemet. Vad som varit fint med det är att jag omprioriterat så mycket. Pengar, tid, stress och glädjen i att få göra något man brinner för.  Det har varit skitnyttigt att röra runt i den grytan.

Jag är tacksam för alla nya småknoddar som mina vänner fått, att vi fick åka och hälsa på bästis Cecilia, att jag fått göra en Kokbok och fått lära känna Michael och Josefin.

Sen är jag så tacksam för er. Alla ni som läser och hänger med. Tack! Alldeles, alldeles snart så flyttar vi bloggen och jag hoppas verkligen att ni hänger med.

Vad är ni tacksamma för? Blir ni lika sentimentala på den här dagen som jag blir?

2

Och om vi tänker framåt så ser våra löften (konstigt att lova? förhoppningar? tankar?..) ut så här.

 1. Träna varje dag i januari. Jo, faktiskt ett skitbra sätt att kicka igång om man kommit av sig lite. Det kan vara 10 armhävningar en dag och långlöpning en annan. Man måste bara göra något, OCH jag skall berätta vad jag gjort varje dag. Så häng på vettja!
 2. Skaffa mer tålamod med barnen. Någon som vet vart man köper det?
 3. Att blogga och skriva mer om vegetariska alternativ. Vi lagar och äter det, men skriver inte om det.
 4. Bli bättre på att berätta för alla som jag håller kära hur mycket de betyder för mig.

Sen var det något mer, något vi inte berättat ännu…..jo just det, vi skall äntligen gifta oss! Det ni! 2014 känns bra.

 

Similar Posts

10 Comments

 1. Gott nytt år och tack för bra blogg! Ser fram emot att forts följa dig här.
  Ngt helt annat: fick nyligen veta att min snarkande 1 åring har både polyper och stora halsmandlar och pga detta får dålig sömn och ffa dålig sömnkvalite. När han är förkyld blir det extra tätt.

  Ser fram emot att läsa om bröllopsplanerna!

 2. Oh! Så härligt med bröllop! Så kul, älskar allt planerande o fixande innan. Och sen, minnena från denna dag som ni för alltid kommer ha med er, de värmer förgyller och sammansvetsar. Hoppas på att få alla smaskiga detaljer! Jag o mannen har också hängt ihop i 14 år!
  Gott nytt år fullt med roliga spännande frilansuppdrag önskar jag dig!
  Kram!

 3. Låter som två perfekta nyårsaftnar tycker jag. Härligt det där med kärleken, och fantastiskt att ni verkar så lyckliga efter 14 år. Min fästman och jag firade 8 år, och jag ser fram emot resten. Ser fram emot mer träning och vegetariska recept. Precis vad jag behöver :) Gott nytt!

 4. Fint inlägg som fick mitt hjärta att ömma. O va kul med bröllop, länge leve kärleken o tron på den! Din lista delar jag med dej i var punkt, jättebra! Jag har ”skaffat” en yoga-tränngsskiva ska få mej i balans o form, förhoppnigsvis… Det som jag är mest tacksam över är alla fina o dyrbara människor i min omgivning. De ger mej mod, styrka, skratt, energi, lugn, glädje, kärlek o allt annat gott som finns.

 5. Det är så roligt att läsa din blogg och jag kommer absolut hänga med på flytten! God fortsättning och lycka till med bröllops planeringen

 6. Jag låg också i sängen igår när klockorna ringde, folk tjoade och fyrverkerierna sprakade. Varför? Jo eftersom jag blivit dumpad efter 3,5 år och precis flyttat in i en ny lägenhet ensam, och inte hade det minsta lust att fira den tjoandes på nån himla fest. Och om jag ska vara riktigt ärlig, (ja, jag är lite arg, ledsen, sentimental och bitter just i år över situationen), så kan man väl säga att ordspråket ”I nöden prövas vännen” passar ganska så fint just nu. Oj vad många som jag trodde skulle höra av sig och skicka peppande ord, inte har hört eller hör av sig sedan vi separerade, och ingen har frågat om jag ville fira nyår med dem. Eller så har de blivit tvinga att ”välja” sida. Men så är det ju med separationer, det drar med sig så mycket mer än bara att två personer bryter med varandra. Det finns så många fler personer som också försvinner.

  Äsch, nu är det nytt år och jag är inte den som är långrandig. Gör om – gör rätt, bryt ihop och gå vidare är mer min grej. :) Och hurra vad kul med giftemål efter 14 år tillsammans. Bra jobbat och kötta på i minst det dubbla till! :) Jag hänger absolut med bloggen var den än flyttar!

  1. Fina Viktoria!
   Gör om gör rätt, fast man får ju vara bitter och förbannad ett tag ock!Separationer suger, vare sig de är rätt eller fel. Men du går starkare ur det här och den där andra går miste om något fantastiskt.
   God fortsättning till dig!
   Kram Kristin

 7. Gott nytt år och grattis (eller vad man säger?) :) Tack för en bra och inspirerande blogg, alltid kul och läsa om allt du berättar! Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.