Mysteriet med Havrekakorna?

 

20120906-175126.jpg

Hej på er!

Jag skrev om Havre & Kokoskakor igår, och fick idag en kommentar från Maria att de inte alls blivit bra när hon bakat dem. Eftersom jag vet att det höftas ibland, blir jag lite nojjig när saker inte stämmer. Ni måste ju kunna lita på recept när jag väl skriver ut dem. Så jag bakade om en sats nu, fast istället för kokos hade jag Vårgårda ris, alltså puffat ris.(vilket inte borde göra någon skillnad, möjligtvis ännu torrare) Och de blev faktiskt bra igen?

Visst ibland blir kakor olika fast man tycker att man har gjort precis på samma sätt, men det känns märkligt ändå. Det här är inte så som jag brukar baka Havrekakor, utan jag gör dem vanligtvis mycket mindre spröda, stabilare, nästan lite för stabbiga tror jag mina artiga vänner inte kan med att säga. Så detta var för att pröva en ny variant. Så är det någon annan som har bakat dem? Hur gick det för er? Vad är det för något mysteriskt med dessa kakor? Elsie tyckte att det lät väldigt intressant att det var mystiska kakor som mamma var tvungen att baka, och jag känner själv att jag har ett fall flör Fem-gänget, Kitty eller kanske Tintin. Detta måste lösas! (och kanske ännu viktigare, vem av hjältarna kommer lösa mysteriet först? Har jag glömt någon detektiv? Ture Sventon? Kalle Blomqvist? Kommer Thomas Bolme vara Tintins röst? Får Kitty ta hjälp av Bröderna Hardy? )

20120906-175132.jpg

20120906-175138.jpg

Similar Posts

7 Comments

 1. Ok, de är konstiga helt enkelt.Vi har fått olika resultat. Jag har ändrat lite i receptet. Tog bort ½dl mjöl och påpekade att man skall addera 1 msk olja om man ändå tycker att smeten känns torr. Bara så att ni vet.
  Kristin

 2. Hej!

  Vi gjorde dem igår, och smeten var torr men vi klickade ut och in i ugn och det blev runda, goda kakor. Väldigt spröda som du skrev, goda.
  Ikväll ska vi göra burgaren med Pulled Pork:)
  Jill

 3. Hej, Jag bakade också dessa kakor igår, det blev som någon skrev en väldigt torr ”smet” som inte gick att klicka ut…jag plattade ut allting på plåten och skar sedan små snittar typ när det var färdigt, det funkade med inte så snyggt men gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.