5 Comments

 1. Lena Sandell skriver:

  Hej!
  Vad rekommenderar du för grönsak i denna gryta om man inte tål paprika? / Lena

  1. Familjen Johansson skriver:

   Hej Lena!
   Jag antar att du då inte heller tål chili eftersom det är samma familj? Det fungerar naturligtvis utan chili oxå men blir kanske mer som en vanlig köttgryta, vilket inte är fy skam. Paprikan i sig tillför inte jätte mycket smak, snarare att det är trevlig men lite färg i denna brunbruna gryta. Så ta vad du vill, kanske tomater? Vill du så kan du kärna ur dem och bara hacka ner ”skalet”.
   Ha det fint!
   Kristin

 2. Familjen Johansson skriver:

  Hej!
  Håller helt med Chatrine, allt kokar sönder. Fast jag fattar precis vad du menar Vicky. Man kan ha små,små saker som ger så starka äckelkänslor, och pajjar en rätt på lång tid.
  Jag har massa sådana oxå, som fjäll i konserverad tonfisk, pallar inte.
  Tanken är ju inte att putsa så mycket på det, men det är klart att man kan göra det om man vill. När det är insprängt så är det svårt, och det blir lite för mycket svinn. Så till den här rätten skulle jag om jag var du, vara petig på vilket kött jag väljer. (Fråga i affären, unga djur, mindre seniga mm) Eller använda putsdelarna till något annat, typ sopp/grytbas där du sedan tar bort köttbitarna.
  Ha det fint! Kristin

 3. Den här ska kokas superlänge så det är ingen risk för minsta lilla sena. Ät och njut :-)

 4. Åh den är jättegod! Dock skulle jag uppskatta väldigt mycket om du ville visa oss läsare hur man rensar högrev? Har läst att man inte ska ta bort för mycket men tycker det är så svårt att veta vad som ska bort och vad som inte ska bort. Högrev innehåller ju oftast så mycket insprängt fett oxå så blir förvirrad då jag är skolad att rensa rätt rejält på andra köttbitar. Till saken hör såklart att jag är känslig när det kommer till kött, vill absolut inte hitta en sena i det jag tuggar på för då kan jag nästintill spy och kan inte äta samma maträtt på flera år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.