Similar Posts

6 Comments

 1. Åh vad jag känner igen mig! Vi fick en lillebror för fyra månader sedan.

  Funderade rätt mycket på hur storebror skulle ta det men han har varit stolt från början och fattade innan tror jag, trots att han bara var 2. Elsie är säkert med på banan! Sen kan han fortfarande stoppa fingrarna i halsen på lillebror om man inte passar, men det är liksom mer för att testa…

  Förberedde mig inte så mycket inför förlossning 2. Läste igenom någon bok jag hade hemma och repade lite, lite profylax. Precis som du säger, de är så himla proffsiga på sjukhuset. Och man blir ju väldigt fokuserad så fort det kommer igång. Medhavda kakor och proviva har varit orört och jag sket fullständigt i vad jag hade på mig. Men visst, tofflor kan väl vara nice, och egen kudde har jag uppskattat. Och hårsnodd… Det är väl alltid bra att prata igenom det lite grand med mannen innan – och vara beredd på att det kanske (ofta) inte blir som man tänkt sig, men det blir bra ändå. Om det är något du vill ha under förlossningen, mat, dryck, smärtstillande, så säg till och påminn om det inte kommer rätt snabbt!

  Sen skulle jag nog hänga kvar lite på BB om jag var du. Barn hemma, nytt hus.. Även om man har bra backning är det lätt att plocka ur en diskmaskin eller städa undan leksaker och det slipper du på BB. Plus att man har lite extra koll på bebis och amning. Hade hört att man skulle bli ”utkörd” andra gången men det upplevde jag inte alls! Och på BB kan det ju vara skönt med lite mer kläder, tidningar osv, och ni har ju nära hem om det är något.

  Sen rekommenderar jag att mannen inte blir magsjuk under förlossningen, det var ingen hit :)

  All lycka!

 2. Jag har mått skit vid båda mina graviditeter. Det är nog till stor del att det är därför det är fem år mellan mina barn. Det kommer säkerligen gå jättebra för Elsie. Läs någon bok till henne tex Emma & lillebror. Jättebra, finns att låna på bibblan. Svartsjuka kommer säkerligen, men är ju naturligt. Konstigt vore det ju annars när plötsligt hon inte alltid kommer i första rummet.
  Jag läste någon gång att när man får ett syskon ska man i första hand ta hand om det större när de behöver hjälp samtidigt. Det lilla barnet kommer inte ihåg att det behövde skrika lite extra. Det gör däremot det större barnet som känner sig bortglömd. Det har jag tänkt på ibland.

 3. Underbara fina du! Det kommer gå jättebra tror jag, ni verkar vara en grym familj med prioriteringar på rätt ställen. Att få syskon är ju en omställning oavsett ålder osv men får de bara vara med å samtidigt lite egentid med föräldrarna nån gång emellanåt så kommer det flyta på fint å den lilla/lille kommer bli precis lika bra omhändertagen som lilla Elsie, kanske lite bättre t om då han/hon kommer ha en grym storasyster å en Leif oxå…….
  Kram

  1. Familjen Johansson skriver:

   Tack Madeleine, det värmde fint!

 4. mirakelmorsan skriver:

  Precis som du skriver är alla graviditeter olika. I just denna har du uppenbarligen blivit tvungen att fokusera mer på dig själv, andra saker har fått komma i fokus. Det gör ju dock inte att bebis i magen kommer att komma i skymundan bara att fokus varit annorlunda. Tror säkert också det har betydelse att detta är bebis nummer två, tror nog allt blir mer laid back då och jag tror inte det är något fel alls. Denna lilla varelse kommer att komma när den är beredd och bli lika väl omhändertagen som Elsie blev. Elsie i sin tur kommer att växa otroligt, kommer lära sig mycket och bli en toppensyster. Det kommer inte bli lätt, men vilken lycka att i framtiden ha ett syskon att dela allt med! Elsie klarar sig säkert bra, du också…men lite stöd från Leif kanske inte skadar :)

  1. Familjen Johansson skriver:

   Åh, tack för pepp Mirakelmorsan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.