God morgon Berlin!

IMG_4501

God morgon!

Jag sitter i en så fin lägenhet i Berlin och har den där morgonstunden som nog kanske är min absoluta favorit.

Den här när man vaknar någon annanstans, på ett ställe som är alldeles varmt och vänlig för här bor det så fina mänskor. Eftersom man är av morgonpigg sort så sover alla andra.

Man kokar kaffe, hittar en fin kopp att dricka ur. På besök mitt i någon annans morgonvanor. Utanför vaknar allt till liv. Vare sig det är en stad eller några sparvar i skogen man ser så älskar jag att sitta där och bara beskåda och begrunda.

Morgonstunden som i vanliga fall är min bästa stund, men här är den kryddad med lite distans, lugn och energi. När man ser sitt liv och lunk från ett nytt håll. Hinner sakna barn och Patrik, fast njuter av att veta att de har det bra.

Oftast är man fylld av inspiration och tankar från en annan plats, och just där vid morgonkaffet skall alla de där intrycken sorteras in i ens liv. Saker faller på plats, blir tydligare och jag känner mig samlad på något sätt.

IMG_4496

Jag tänker alltid att jag faktiskt kan bli bättre på att skapa de här stunderna hemma, i alla fall en liten del av dem. Kan väl sätta mig i en mindre bekant del av stan och ta morgonkaffet. Ta en morgonpromenad på någon ny skogsstig. Det blir bra, men på ett annat sätt. Inte så konstigt, här och nu har jag kopplat bort allt och är bara just här och nu. Hade jag gjort det på ett kaffe i Gbg så hade jag antagligen haft ganska många måsten som stod på tur att avverkas.

Mina måsten just nu är att kanske dricka en kopp kaffe till för att sedan strosa runt i Berlin hela dagen. Idag är siktet inställt mot Kreuzberg. Bort från turiststråken. Först försöka hitta Goltzstraße, som sen övergår i Akazienstraße, kanske även hitta fram till Hauptstraße, där David Bowies hade lägenhet när han bodde i Berlin.

Så nu är det dags att väsnas lite så syster Maria och mamma Gunilla vaknar. Och Michael och Patrik, jag älskar Berlin! Och grattis Sverige på din dag.

Similar Posts

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.