10 Comments

 1. Mitt bästa råd är att ta hjälp av smärtstillande. Inte låta smärtan vara större än lyckan.

  Jag hoppas att du har mindre ont nu! Skriver ändå rådet ovan, för jag önskar att jag själv hade läst det när det hände mig. Kanske någon googlar sig hit?

  Missförstå mig inte, jag VAR lycklig! Men jag hade också så himla ont, och tänkte att jag skulle fixa det utan smärtstillande. Vilket pucko jag var. ;) Tänk vad mycket enklare det hade varit om jag tryckt i mig åtminstone alvedon men gärna något starkare så att jag kunnat njuta till fullo av vår lilla tjejs första tid.

  Nu är hon tre år och jag både sitter och bajsar helt obehindrat. :-)

 2. Hej!
  Stort grattis till er andra prinsessa!

  Jag knäckte också till min svanskota rejält när jag födde barn nr 1 (men inte med nr 2 och 3) och fick också höra att det var bara att vänta ut och sitta på sittring. Men min barnmorska sa också att en del naprapater kan hjälpa till att trycka tillbaka den i rätt läge.
  Jag provad, och lyckades! Enligt min naprapat är svanskotan sällan av, utan bara förflyttad och han kunde trycka tillbaka den. Visst gjorde det lite ont, men inte lika ont som att sitta eller bajsa med smärta i 6 månader.

  Lycka till!

 3. Hej!
  Grattis till sötnosen!
  Jag drack parafinolja (apoteket) pga förslossningsskador lite längre bak :)
  Det oljar lixom in allt , så när du gör tvåan glider det lixom bara ut ! Toppen! :)
  Lycka till!!

 4. Först självfallet, stort grattis! Har också varit med om svanskoteknäcken. Första barnet en törn, andra knäckt helt. Och det gör ont. Förbannat ont och det gör ont länge tyvärr. Minst 6 månader. Ibland längre.

  Bara att stå ut. Ett tips är att sitta på amningskudden om du har en för att avlasta kotan :-)

  Lycka till!

 5. Aj aj aj aj jag lider verkligen med dig, men Du är grym!
  Jag instämmer med Malin (nån kommentar ner) Laktulos/Duphalac fick oxå detta tips av min förlossningsläkare.
  Massor med hoppas du mår bättre snart kramar

 6. Grattis!

  Mitt råd är egentligen bara: våga bajsa :). Om du inte vet att du är förstoppad förstås. Jag fick tipset på bb att liksom hålla emot med en handduk över resten där nere under tiden. Det gick hur bra sim helst, även om jag var rädd innan.

 7. Kan tillägga att det var min förlossningsläkare som gav mig ordination på Laktulos/Duphalac efter min
  förlossning. Så det är vedertaget och inget eget påhitt ;) Kram

 8. Jag säger bara: Laktulos/Duphalac. Som en sirap man tar en hutt av varje dag. Finns receptfritt på apoteket. Skynda köp! Grattis till lilla fina Bibbi och njut nu av babybubblan! Kram

 9. Grattis grattis! lactulos hjälpte mig då jag inte bajsade på nästan en vecka efter förlossning. Var liksom inte nödig, och sen blev jag lite nervös för hur det skulle gå när allt kom på en gång. Lactulos mjukar upp och raskar på lite så det går smidigare.

 10. Stort grattis till den fina fina bebisen!!! O stackars stackars din svanskota!!! Jag har ingen erfarenhet där men med det andra som man gärna vill undvika…. har jag ett par bra mattips…
  1000 liter vatten….om o om igen… kaffe, oboy och det finns ett läkemedel som heter movicol som kan vara till bra hjälp. Lyck till o tusen tack för en underbar blogg som jag följt från dag 1!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.