Två fotbollar till pappa Roland

IMG_3226

Det här är min pappa Roland. Han är så himla bra. Det har han alltid varit. En sådan där pappa som alltid fanns där, som alltid skjutsade, hämtade, väntade och fanns med. Han gav så mycket, men framförallt gav allt det där en sådan trygghet. Att jag visste då, och fortfarande har någon form av lugn i att jag skulle kunna ringa min pappa ungefär när och hur som helst och han skulle sätta sig i bilen och komma. Inte för att jag brukade ringa honom i så konstiga sammanhang, men vetskapen om att jag alltid kunde.

När vi var små så jobbade min pappa på Ica och på helgerna var han ute på spelning med sitt dansband Bosses Team. Så han var borta en hel del och min mamma roddade hemmaplan. Trots det kändes han alltid väldigt med och närvarande. Sådant man reflekterar mer över sen man fick egna barn. Framförallt det där med att rodda hemmaplan.

Bosses

Sen när jag blev lite äldre så hade jag någon form av fotbollskarriär, eller jag spelade mycket fotboll i alla fall. Pappa Roland var lagledare och lade ner så himla mycket jobb på det där. Fixade och ordnade med allt, vilket tog otroligt mycket tid. Såg även till så att alla hade det bra. Skjutsade barnen vars föräldrar kanske inte hade någon bil, såg till så att jag passade till henne som inte fick så många pass och fixade så att det liksom funkade för alla.

De pusslade så klart på bra mina föräldrar för att få allt att gå ihop och kämpade med precis samma saker som vi gör här idag.  Jag vet inte hur rättvist man minns sin barndom och vilka delar man romantiserar eller förvränger. Men summan av min barndom, och ungdom med för den delen var att mina föräldrar gjorde ett himla bra jobb.

De är även fortfarande gifta och det känns som att de har det så bra tillsammans. Så de måste ha pusslat ganska bra ändå. Hoppas verkligen att jag och Patrik gör detsamma. Ger våra galenskapsongar samma trygghet, och att vi lyckas sköta om varandra lika bra.

Det är så klart mycket som spelar roll och jag tror även att det behövs en del tur, en del karma, en del slump och ganska många fler delar som man inte kan råda över.

Grattis i alla fall pappa Roland på dagen. Idag har du skänkt fotbollar, vatten och hygienpaket till Unicef som skickar dem vidare till krigs-och katastrofdrabbade områden världen över.

 

7029028bc3dd2d46bb25c2ecd108d332f0acc572-2f4ab7b4bd0bc8db1560b3367a7e02d5d0b8dfc55

Här hittar ni gåvopaket från Unicef som passar perfekt till alla pappor idag.

Similar Posts

4 Comments

  1. Vad fint du beskriver din pappa! Ja tänk så många bra mammor och pappor det finns i Sverige och runt om i världen! Jag tror att Sverige har en lite större andel kanonfarsor här tack vare vår relativa fred och frihet och jämställdhet.
    Min man fick en tavla med texten Jag är modig men ibland vilar jag. Fin tavla av illustratören Lovisa Witt. Tack för tips med UNICEFs gåvor perfekt nu i snart juletid.

  2. Jag instämmer till fullo på beskrivningen av vår pappa! Av mig fick han skyddspaket mot Ebola från Unicef! Haha- vilken insats för världen han har gjort idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.