Behöver bananfudge nu!

 Bananfudge, ca 30 bitar

 • 50 g skumbananer, ca 10 st.
 • 2 dl socker
 • 1 dl grädde
 • 50 g smör
 • 150 g vit choklad
 1. Klipp skumbananerna i mycket små bitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta.
 2. Värm på svag värme tills allt är smält. Fortsätt att småkoka i 10 minuter under omröring.
 3. Rör i chokladen och rör tills massan blir blank. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.
 4. Häll upp massan i en smord form, 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.

Det här hör till en av mina julgodisfavoriter, och jag kunde inte riktigt vänta, måste ju provlaga så att det funkar bra även i år. Alltså detta sötsug som jag har byggt upp under den här graviditeten, det är inget bra alls! Har inte varit så bekymmrad över det eftersom det ordnar upp sig så fort jag kommer igång med träning, MEN jag kommer ju inte igång med någon träning. Förbaskade svanskota!

Trots allt bakande i denna blogg så är inte kakor och bullar min svaga punkt, det tycker jag mest är så himla trevligt att baka, min svaga punkt inom den söta sektorn är godis, helst lakrits men nyligen även fudge. Sen inom de andra sektorerna finns det allt en del svaga punkter där med. Det var enklare när man bara kunde kalla det cravings, och att man faktiskt var tvungen att ge den gravida vad hon vill ha.

Vår fina nyinskaffade cykel får vänta ett tag till, fokuserar på sötsaker ett tag till. Nu ska jag fokusera på den här lilla nattpigga sötsaken.

Similar Posts

7 Comments

 1. Du får se till att göra en lakrtitsfudge då! Slå två flugor i en smäll vetja! :)

  Och tror för min egen del att dessa skumbananfudges är mitt nästa projekt i köket.

  1. Hej Paulina! Nej men det går inte, den skulle liksom inte ens hinna stelna innan den var slut… så icke.

 2. Oj det där lät ju riktigt grymme gott!! Måste provas å det innan jul…….Lakrits ahhhhh I love, helst saltlakrits för min del, där kan jag gå fullständigt bananas…..
  Hoppas att du snart mår bättre i svanskotan så att du kan komma igång med din träning, det är jobbigt när man vill men inte kan….Kram

 3. Visst är de underbart goda! Min vän önskar sig dessa i julklapp varje år. Undrar om det skulle vara gott att byta ut skumbananerna till skumtomtar istället?! Får helt enkelt prova!

  Ett annat gott enkelt recept på julgodis som jag gör varje år är vitchoklad med polkagris och kokos.

  vitchoklad
  Polkagris (krossade)
  kokos
  limeskal

  blanda ihop allt, bred ut på bakplåtspapper. Låt det svalna. Bryt i småbitar. NJUT!

 4. Kristin, jag tycker din blogg är helt fantastisk. Din tonalitet känns så välkomnande och avslappnande, och mat/baktipsen är underbara!

 5. Hej!

  Tack för en väldigt bra blogg, blir väldigt inspirerad i mitt eget vardagsbakande och lagande av mat :) Har t.ex. gjort pirogerna och de blev jättegoda!

  Har även provat din snabbkaka i långpanna med chocklad/bananer samt vit chocklad/röda vinbär, väldigt smarrigt blev det! Tänkte höra om du har något förslag på en lite ”julig” smakvariant till snabbkakan?

  Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.