Den bästa kladdkakan?

För matnördar verkar det nästan vara en känslig fråga? Inget man skämtar om, eller ve och fasa höftar omkring med som jag tenderar att göra. Jag som varken är speciellt kunnig eller biten av choklad hukar mig istället ödmjukt till er kloka läsare, vilken är er bästa kladdkaka?

Trots att jag inte är en sådan chokladfantast så är jag väldigt förtjust i att baka chokladiga ting. Dels är det ju alltid ett säkert kort att bjuda på, och dels har choklad en sådan himla bredd i när den är -jo men detta blev allt alldeles perfekt kladd! Alltså man kommer lätt undan med konsistensen kladd. 

Jag har några varianter som jag brukar använda och variera. Denna på bilden är en kladdig variant som ibland går att lossa, och ibland blir det bara ett enda kladdkalas. Kladdkalaset brukar gå hem bäst hos fikagästen.

Nu är jag dock på jakt efter lite riktiga recept, alltså inte mitt eget höftande. Visst det är bara att googla loss, men tänkte först kolla med vad jag tror är ett mycket roligare receptregister. Kanske delar ni med er av erat? Så har ni kakkunniga några kladdiga favoriter?

Similar Posts

10 Comments

 1. Här är mitt recept på en kladdig kladdkaka:
  2 ägg
  2.5 dl socker
  4 msk kakao
  2 tsk vaniljsocker
  100 g smör
  1 dl mjöl
  1/2 tsk salt

  Smält smöret i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. Smöra och bröa (jag använder vetemjöl) formen och in i ugnen på 175 grader i 15-20 min beroende på hur kladdig kakan ska vara.
  Har jag ont om tid när vi ska ha gäster brukar jag grädda smeten i fina formar för att sen ha på en bär, grädde, glass od…..brukar vara himla uppskattat :-)

  Hälsar
  Lovisa

  P.s din blogg har gjort att jag tycker att det är kul att laga mat och baka igen d.s

 2. Här kommer mitt favvorecept och tack för en favvoblogg!

  2 ägg
  3 dl socker

  4 msk kakao
  1,5 dl vetemjöl
  1 tsk salt
  1 msk vaniljsocker
  100g riven cohklad 70%

  150 gr margarin

  1. Rör ihop ägg och socker.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna + choklad i en annan skål.

  3. Häll i de torra ingredienserna i äggblandningen.

  4. Smält margarinet och rör ner detta i smeten.

  5. Grädda i 175 gr ca 20-30 min

  Serveras gärna ljummen med vispad grädde.

  OBS! Kakan kan ibland vara svår att få ur formen. Den går sällan att ”hälla upp” på ett fat eftersom den är kladdig i konsistensen.

 3. jag gillar verkligen kladdkaka men tycker att kladdkakemuffins blir godare! mer kräm men också mer härlig yta! brukar köra elaka gubbens-muffins. mmmmums!

 4. Hej!

  Åh vad roligt med receptdiskussion. ÄLSKAR kladdkaka. Det är nog den bästa kakan jag vet. Är inte så bra på att göra den men äter den gärna allt för ofta.

  Min favorit, som jag inte minns utantill, innehåller massa salta jordnötter och även banan. Älskar den kombinationen.

  Tack för en superbra blogg. Blir alltid så glad när jag kommer in här.

 5. Men ååå! Jag är en self confessed chocoholic! När det kommer till choklad går jag igång på det mesta :) Prövade receptet på dina grymma oreo cakepops på nyår, det var en stor tumme upp! Nu till kladdkakan, jag har ett grundrecept jag brukar köra som alltid går hem. Kan variera lite med tid för mer eller mindre kladdig, eller så blandar jag i nåt kul som after eight, nogat, apelsin eller varför inte lite finhackad lindt chili mörk choklad, mmmmm…

  Här är mitt recept!

  100 g smör
  2 ägg
  3 dl socker
  2 dl vetemjöl
  4 msk kakao
  1 1/2 tsk vaniljsocker
  1/2 krm salt

  Smält smör, blanda i socker och ägg. Blanda resten av ingredienserna i separat bunke. Sikta gärna ner kakao och mjöl för att slippa klumpar. Rör ihop de torra ingridienserna med smörblandningen. Smöra och bröa en rund form, grädda 10-20 min i 200 grader.

  Hoppas det smakar! Blir själv alldeles för sugen av blanda ihop en smet på en gång, men ett nyårslöfte bara måste hållas…

  1. Ha,ha nästan precis samma som mitt ”standardrecept” Fint, tack och kämpa på med nyårslöftena! Trevlig helg till er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.