13 Comments

 1. Vi har världens bästa dagis, grannarna har världens bästa dagmamma. Det är så olika! Hur som verkr ni inte alls nöjda där ni är. Ta ett snacka med dem (om du orkar/vågar) eller byt-till valfri instans. Gå på magkänslan-det är den bästa! Lycka till!
  Med varma hälsningar /Gravid med nr.2 och en 2,5-åring

 2. Följ magkänslan! Dagis är världens bästa, om man hittar rätt! Dagmamma är också kanon om man hittar rätt person, det jag varit ”rädd” för med dagmamma är ju OM personkemin inte stämmer för mitt barn så har hon ju ingen annan att vända sig till vilket man ju kan göra på en förskola. Tycker dock att det verkar som personalen på er förskola har tröttnat… Men jag skulle ge förskola en chans till, oftast är det en rolig, stimulerande miljö med utbildade pedagoger som gillar sitt jobb…

 3. Anna: Då tycker vi helt enkelt olika. Och så kan det vara ibland. Och med tanke på hur olika vi tycker så kan man ju lugnt konstatera att det verkligen inte är lätt för förskolors personal att göra alla föräldrar nöjda. Om personalen på din förskola lät ditt barn gråta i 6 timmar innan de ringde så förstår jag att de främjar ditt yrkesliv men för mig låter det ledsamt.
  Kristin: Hoppas ni blir nöjda med den nya förskolan eller dagmamma om ni väljer det.

 4. Jag kanske borde lära mig läsa så kanske jag svarar rätt på din kommentar Mia:

  Om du också kunde läsa så skulle du se att jag inte under som några helst omständigheter har skrivit att det är postivit att mitt barn smittar andra barn. Däremot kommenterade jag det som var skrivet ovanför vilket innebär att bara för att man har diarré eller hosta eller snuva eller är trött så innebär det inte att man är sjuk. Och det är väldigt positivit att vår dotters dagis är av samma åsikt, det gör det mycket enklare för mig att kombinera småbarnsliv med arbete. De skickar hem barn när de sjuka, inte när de tror att de är sjuka. Jag har aldrig och kommer aldrig låta mitt barn vara på dagis sjuk! hon har varit på dagis med diarrér, hon har varit på dagis med hosta och snuva men hon har aldrig varit sjuk och smittsam.

  Så nu om du kan läsa bättre kanske du har fler frågor?

 5. Byt! Det verkar inte vara en bra miljö. Personalen är uppenbarligen antingen överarbetade eller osunt principfasta. Och det måste ju visa sig på andra sätt i umgänget med barnen också, kan jag tänka mig.

 6. Mia: ja jag menar på fullaste allvar att min dotter har fått vara på dagis med diarré, hon har varit på dagis med snuva och hosta med för den delen. Och nej jag blev inte förbannad på dagispersonalen.

  Nåt mer du vill veta?

 7. Anna: Menar du på fullaste allvar att du tycker det är positivt att din dotter har fått vistas på förskolan med diareé?? Om hon är magsjuk och smittar en massa andra barn så är det ok så länge de inte ringer hem henne? Och jag kan säga att om förskolan låtit mitt barn gråta i 6 (!) timmar innan de ringer dit mig så hade jag blivit fly förbannad.

 8. Det där låter minst sagt konstigt. Vårt dagis (i Stockholm) ringer verkligen inte hem i onödan. Vi har fått hämta henne 1 gång på 6 månader och då var hon så jäkla ledsen, var andra veckan hon var där och hade gråtit i 6 timmar, då gav dom upp, med all rätt…Hon har även varit ganska mycket sjuk men dom har aldrig ringt hem för snuva, diareér eller annat…Byt om ni har möjlighet.

 9. En av mina vänner hade sina barn inne på dagis i centrala Göteborg å hade samma problem som er men så flyttade de till förorten å bestämde sig efter en del velande fram å tillbaka att ge dagis en andra chans å dom är numera jättenöjda.
  Tycker det är väldigt svårt med dagmammor i Gbg vi letade själva men det fanns inte så många alternativ å det är ju nästan ännu viktigare att magkänslan är rätt vid val av dagmamma för på dagis finns det ju andra fröknar att ty sig till. Ja vad tycker jag? Kör på dagmamma om du hittar en som det ”klickar” med om inte leta upp en ny förskola.
  Lycka till

 10. Cecilia Blankens skriver:

  Kurris – byt! Det där sabla dagiset ni trasslar med har jag aldrig haft något för. Fiffel-fasoner! Hittar ni en snäll dagmamma som magkänslan gillar är det bara att hugga direkt. Elsie kommer stortrivas!

 11. Under sonens 4 år på förskola och 1 år på fritids, har de aldrig ringt en enda gång för att han varit sjuk, vilket jag å andra sidan tyckt varit lite konstigt, för ibland har jag sett att han varit trött eller hängig när jag hämtat. Men personalen har i och för sig varit äldre, stabil och haft en massa erfarenhet som jag litat fullt på. Det låter konstigt när regler blir så rabiata som på er förskola. Man måste ju kunna se till helheten för varje barn varje gång.

  Hoppas det kännsbättre snart!

 12. Hej, ni är absolut inte fel ute med era tankar! Jag har själv varit i din situtation, litet barn men redan nummer 2 på väg, så jag förstår dig precis när du berättar om att din ork inte finns till ditt barn.
  Angående förskoleproblematiken så är det skillnad mot att ha hos dagmamma. Jag flyttade min äldsta kille efter bara ett par månader från förskola till dagmamma. De är flexiblare när det gäller sjukdom samt att det faktiskt är mindre smittor som går. Byt är mitt råd, om ni har den möjligheten! Håll ut!!! Det blir bättre! Det är tungt nu men det kan faktiskt inte vara så mycket annat då du är under stor påfrestnig. Vi ska försöka hejja fram dig så mycket vi kan här på bloggen! Kram

 13. Jag har vuxna barn och ser skillnaden mellan min tid med dagis och dagens. Då var grupperna små och det fanns personal (12 barn, 4,5 pers). Det hände så gott som aldrig att jag fick hämta tidigare. Det fanns utrymme för en personal att gå undan och mysa, dvs checka, ett barn som var hängigt. Ofta var det inte sjukt utan trött eller lite ledset. De få gångerna de faktiskt var sjuka stannade vi naturligtvis hemma med dem. Har vänner som upplever precis det du nämner. De rings dit för hämtning och vips är de friska. På min tid fanns inte maxtaxa och jag är rätt säker på att många föräldrar hellre skulle betala lite mer för högre personaltäthet och mindre grupper. Följ ditt hjärta med val dagis/dagmamma. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.