Låt honom prata innan du gör det, det han har att säga är viktigare!

Vi är mitt inne i Mad Men- serien. För er som inte sett den så utspelar den sig på 60-talet och handlar om Sterling Cooper Advertising Agency på Madison Avenue. Det är männens värld och de gör inget annat än att hänga på kontoret med en Lucky Strike i ena handen och en Old Fashion grogg i den andra.

På sitt viktiga kontor passas männen upp av piffiga, kvinnliga sekreterare, man har även några älskarinnor och efter jobbet så åker man lite småfull hem till sina fruar och familjer och det färdigdukade middagsbord. Alla arbetande kvinnor vill bli hemmfruar, men får oftast nöja sig med en kläm i baken, och alla hemmafruar håller på att bli galna av tristess.

Sexism, förnedring, Kennedy, 60-tal och allt är märkligt nog väldigt fascinerande. Jämnstäldheten lyser med sin frånvaro och jag kan inte bestämma mig för om vi har kommit långt i utvecklingen eller egentligen ganska kort?

Igår kom jag i alla fall på mig själv med att tänka att man borde skaffa sig lite piffigare myskläder. Kanske inte riktigt små klackskor med boa-tofsar och en matchande rosa cape, men man kanske inte måste vara fullt så sunkig som man ofta är?  Så ni förstår ju vad som händer. Mad Men hjärntvättning, om ett tag kommer ni få sådana här tips från mig.

Similar Posts

7 Comments

 1. …med ”man som kvinna” menar jag alltså att BÅDE män och kvinnor borde bjuda på leenden och god mat. Inte att ”vi som kvinnor borde”. Insåg nyss att det kunde missförstås:).

  Ha en skön kväll!

 2. Uh ja, lite rasande blir man ju i kanterna. Över hushållsboken menar jag nu. Speciellt intressant är kanske hur vacker mänsklig omtanke och nedvärdering av kvinnor kokas ihop? Att få lagad mat och ett glatt leende låter underbart och det borde man som kvinna bjuda på ibland tycker jag. Men så följer resonemanger om kvinnans oviktighet och underdånighet och det som kunde gjorts av kärlek blir bara unken stillastående ojämlikhet.

 3. haha ja vad är det egentligen som fascinerar? För mig är det miljöerna, deras oerhört osunda livsstil, och jämställdeheten eller vilken jämställdhet?

  1. Jag tyckte att det var lite irriterande i början, men nu är jag helt fascinerad:)
   Trevlig helg till dig!

 4. Haha, min kära sambo får uppleva alla de här punkterna, fast precis tvärtom, när han kommer hem till mig och barnen nu när jag är föräldraledig! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.