Mitt jobb & Mat.se

IMG_6552 kopia

God morgon!

Jag får frågan då och då vad det är jag jobbar med, och den är väl rätt befogad antar jag. Det är ganska olika och jag håller väl egentligen fortfarande på och bygger upp något som skall bli hållbart och även lite stabilare (om nu frilanslivet kan vara stabilt?)

Som det ser ut just nu så jobbar jag några dagar i veckan hos företaget Mat.se. Och vad är det egentligen? De är Göteborgs största matbutik på nätet. De håller även nu på att starta upp i Stocholm där de kickar igång under våren. Man beställer maten på nätet (på deras hemsidan eller app) och får det levererat till dörren nästa dag. Priserna är samma som i butik, och utkörningen är gratis om man handlar över 700:-.

Så klart är jag partisk as hell, men det är så himla smart och smidigt. Och det tycker jag faktiskt sett från både utsidan och insidan. Dels på grund av det uppenbara att man sparar massa tid och energi, men även dels på grund av kvalitén. Skall man leverera en kasse med mat så måste den så klart innehålla bra kvalitet annars så brister ju hela affärsiden.

Så här ställer man mycket högre krav på sina produkter. Eftersom man är nätbaserade så har man även en annan form av direktkontakt med sina kunder och kan vara lyhörda på vad det är folket vill ha. Har man inte direktkontakt med sina kunder i en vanlig butik? Jo, men vi är tydligen lite mer frispråkiga när vi får uttrycka oss på nätet….

Och eftersom folket i Gbg är kloka (och även Mat.se -folket) så är efterfrågan på Krav och ekologiskt STORT, varpå det sortimentet ökar i rasande takt. Så himla fint!

IMG_6633

Vad jag mer gillar är att det inte blir så mycket väntetid för de färska livsmedlen, det är inget som ligger och blir dåligt i någon hylla. De kommer från leverantören, mellanlandar på lagret för att plockas om och åker ut till kund. Det är alltså mjölken som står allra längst bak i raddan med lång hållbarhetsdatum.

Så det som inte håller de höga kraven, men som fortfarande är bra, det åker vidare till Stadsmissionen. Många vanliga butiker skänker också till välgörande ändamål, men (som jag uppfattat det) så får de ligga och vänta i hyllan lite för länge och är när de väl skickas iväg inte alls så bra.

Mat.se har även två systersajter som heter Kokaihop.se och Spisa.nu.

Så mitt uppdrag är att tillsammans med duktiga Michael Krantz och Josefin Manderholt arbeta med något så kul som inspirationsavdelningen. Vi jobbar med uttryck i form av bilder, recept och text till alla tre sajterna. Vi skriver även och tipsar om matrecept i Metro på torsdagar.

Jag har som bekant även varit där tidigare, men det är för jäkla sköj med att jobba lite mer sammanhängande och långsiktigt. Eller ja, med någon dags framförhållning i alla fall.

Vi kan synka bättre med vad som händer, är på gång, är i säsong, som efterfrågas eller vad som råkade bli över och behövde tas om hand. Och det bästa av allt är att vi får tipsa och leverera så mycket av det vi själva tycker är bra och värt att rekommendera.  

När jag inte är där så jobbar jag med olika uppdrag som trillar in, det kan vara att skriva matreportage, sponsrade inlägg, recensioner eller annat. Det är skitkul ibland och mindre kul ibland, som ett jobb är med andra ord.

Vad som däremot är fantastiskt bra med den delen är att jag får inblick i mycket olika företag och produkter, samt den viktigaste delen – att jag inte behöver hyckla eller överdriva. Jag har aldrig skrivit att något är bra om jag inte själv tycker är det. Börjar man göra det så pajar vi snabbt det här personliga sättet att marknadsföra något. Jag är himla glad att jag har haft råd att hålla på det.

Similar Posts

One Comment

  1. Pingback: payday

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.