83 Comments

 1. Just stumbled across your blog and I’m finding it awesome. Gillar faktiskt varenda artikel som skrivs här – varsågod fortsätt!

 2. Bästa Kristin, hårt arbete lönar sig! Fortsätt med det du gör, du är så himla duktig och det kommer säkert bli jättebra!!! Kram Donya

  1. elsiesparon skriver:

   Tack Donya och right back at ya!

 3. Hej Elsiespäron!

  Jag är en av dem som läser varje dag men som inte är lika flitig på att kommentera. Skärpning! För jag tycker ju att du är så fruktansvärt, himla bra! Jag har hängt med sen starten och har utvecklats något enormt i min matlagning sen dess. Nu vågar jag massor! Smaker, kryddor och all världens ingridienser känns liksom inte så främmande alls längre. Så JÄTTETACK för all inspiration och glädje som du delar med dig av. Och löpningen. Den har vi också gemensamt! Och ungarna!

  Fortsätt! Pod var en bra idé tycker jag också!
  Ida

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Idafk!

   TACK!

   Kul att ni föreslår Pod:)

   Fortsätt våga i köket!
   //Kristin

 4. Gokväll
  Jag läser din blogg mer eller mindre varje dag. Jag tycker den är jättebra. Jag gillar och uppskattar den realistiska o vardagsnära tonen i din blogg. Recepten är nspirerande och lätta att följa. Har bakat en del bröd o det har blivit smaskigt. Du inspirerar också till att ha barnen med i köket och det gillar jag. Och mina barn gillar förstås att jag gilar det. Dom älskar att vara med.
  Tack för en jättebra blogg. Sluta inte!
  Jea

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Jeanett och tack för snälla ord!

   Blir så glad av att veta att ni hittar inspiration här, det inspirerar mig!
   Ha det fint!
   Kristin

 5. Hej,
  Jag har ganska nyligen hittat hit till din inspirerande blogg. Brukar sällan kommentera bloggar men tycker att din är himlans bra och hoppas på att du fortsätter.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Helena!

   Kul att du hittat hit, och tack för pepp:)
   Ha det gott!

   Kristin

 6. Oh jag fick hjärtat i halsgropen när jag såg dina två sista inlägg! Du får ju inte sluta blogga, för här hittar jag massor med inspiration till mat o bak! Och ett styng av dåligt samvete får jag för att jag inte kommenterar oftare, vilket jag gjorde förr… Har följt dig o dina köksäventyr med och utan barnen sen du började, och jag älskar din blogg. Verkligen precis som den är. Har lagat många av dina recept, favoriterna är Rice-crispes-tårtan till Bonnie Blankens, den enda tårta jag någonsin lyckats med, och det räcker för den är galet god. Och kyckling Peking-style (kina tacos som vi kallar det) har jag gjort många gånger. Dina rätter är inte nåra konstiga skapelser utan innehåller ofta sånt vi har hemma, vanlig mat helt enkelt fast ändå alldeles extra god. Och jag som inte har så bra fantasi i köket blir så glad att jag har hittat en inspirations-blogg som hjälper mej att lyckas vid mina kastruller och grytor :-D Så jag hoppas att du fortsätter blogga!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Mikaela!

   Nä inget hjärta i halsgropen eller dåligt samvete. Vill mest visa att även ni är en stor del av bloggen. Du är det:)
   Och nu har jag fått pepp som räcker för ett år ungefär.
   Tack!
   Kristin

 7. Nej nej, sluta inte blogga! Det är ju den här bloggen jag går till både när jag ska planera nyårsmiddagen och när jag inte kan komma på vad jag ska stoppa i lunchlådan. Gillar att du delar med dig av dina tankar kring mat och allt annat, de få gånger jag bara bläddrar förbi ett inlägg är när det ”bara” är ett recept och en bild. Sånt finns det så mycket av på andra ställen.

  Om jag får önska skulle jag gärna läsa mer om er träning.

  Har du funderar på poddformatet? Tror att du skulle vara grym på det!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Andrea!

   Åh så glad jag blir. TACK!
   Hmm… podd säger du…spännande:)

   Kram

 8. Fortsätt blogga, snälla!
  Jag går in här främst för matinspiration. Igår lagade jag de italienska köttbullarna. :-)
  Jag tycker det är svårt att variera middagsrätterna. Blir gärna sånna rätter som alla i familjen gillar, lite för frekvent för att det ska vara kul.
  Men då och då lagar jag nåt nytt från din blogg, och dina bröd har jag tänkt testa, men har inte kommit till skott.
  Fortsätt bara så är jag nöjd. :-)

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Malin och TACK!

   Våga testa bröden:)

   Ha det gott/Kristin

 9. Åh nej sluta inte! Favvobloggen ju! Älskar din/er kombination av barn, mat, träning – ungefär så som vi har det just nu. Av ren nyfikenhet undrar jag ju hur ni kan äta allt det goda (inkl alla bullar och bröd) och samtidigt vara i så himla fin form? Men det kanske inte hör hit…

  Gillar din blogg för den känns som en kompis kort sagt.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Johanna!

   Tack snälla du. Jovars det finns allt trivselkilon på rumpan just nu. Sitter som en smäck och guppar fint när jag springer:)
   Ha det fint/Kristin

 10. Jag gillar blandningen av skönt barnkaos och tips om barn och familj, det med bra och konkreta träningsinlägg och all god mat!! Jag läser jämt och rekommenderar många att göra detsamma så keep on! Du är bäst!

 11. Malin Nilsson skriver:

  Jag uppskattar de vackra fotona i samband med matinläggen. En av få matbloggar jag läser. Tycker om den för de goda recepten och snygga fotona. Blogg är bra, Instagram blir för kort.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Malin!

   Så glad jag blir att du gillar alla foton. Kul!
   Tack och ha det gott!
   Kristin

 12. Jag har precis hittat till den här bloggen och tycker den är hur bra som helst! Både jag och min sambo letar recept, har redan gjort några stycken som alla har varit super!! Hoppas verkligen på en fortsättning!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Stina!

   Kul att du hittat hit och att du gillar!
   Allt gott till dig och sambon:)
   Kristin

 13. Keep it up! Så mycket härlig inspiration till mat och träning.
  Ett förslag är att blanda korta och långa inlägg och kanske då uppdatera oftare.

  Kram

 14. Nej! Sluta inte!! forsätt. hur du än fortsätter blir det nog bra!! du insperarar och lär mig massa saker!! Kram

  1. elsiesparon skriver:

   TACK Lisen!
   Och tack för alla peppande kommentarer du lämnar:)
   Ha det gott/Kristin

 15. Nej Kristin sluta inte!
  (skriver aldrig kommentarer, sorry)
  Din blogg är som en ständigt uppdaterad kokbok som alltid finns till hjälp när inspirationen tryter, som den gör så ofta. Fortsätt skriva!

  /Emma Hellström

  1. elsiesparon skriver:

   Heje Emma!
   Jo ibland gör du det:) Hur mår du/ni?
   Tack och kram!

 16. Håller med föregående talare- sluta inte blogga snälla! Finns ingen annan lika bra matblogg och jag gillar att det är lagom privat och att man dessutom får löptips och höra lite barnsnack! Sluta inte! Är inte alls färdig med den här bloggen!
  Keep up the very very good work!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Erika, och tack!
   I will!
   Kristin

 17. Recepten och familjeinläggen är det bästa! Kikar in här varje dag, är min favoritmatblogg (och jag läser en hel del sådana). Gillar bäst att du är så ärlig om familjen, att allt inte är guld hela tiden utan ibland blir det lite kaos också, och att dina recept ofta är väldigt flexibla (typ gillar ni inte koriander så använd inte det, byt ut köttet mot bönor för vegetarisk rätt, tillsätt nötter för mer fibrer etc).
  Ett kul inslag vore kanske att man en gång varannan vecka eller så får be om tips, så gör du ett inlägg efter det? Typ jag ska bjuda svärföräldrarna på middag, inte för lyxigt/dyrt men jag vill ändå visa att jag kan, hur ska menyn se ut? Eller jag ska bjuda på vegetariskt – vad är gott och smakar inte bara tomat? Hur gör jag en bra efterrätt att ta med på knytis? Etc! Vardagsproblem som alla stöter på och som kan vara sköna att kunna rådfråga en guru om, det vill säga dig!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Johanna!

   Tack för alla snälla ord, och bra tips!
   Haregott/ The Guru

 18. Det finns en blogg som jag ständigt återvänder till och rekommenderar till min omgivning. Som dagligen inspirerar och lägger matlagning på en nivå som jag kan/vill ta del av. Självklart är det din blogg jag syftar på.

  Till och med min sambo som aldrig annars läser bloggar följer din. När vi behöver inspiration till såväl fest som vardagsmat är det alltid dig vi vänder oss till. Så ”elsie” är en del av veckoplaneringen kan man säga:) Nu har vi även en 2 mån bebis hemma som jag längtar efter ska bli lite äldre så vi kan ta del av tipsen som rör barn också. Så summan av kardemumman är att du gör ett fantastiskt jobb med din blogg och vi skulle (hela familjen) bli förtvivlade om den försvann.

  Om det är till någon hjälp så tycker jag att du redan idag har en fin avvägning mellan vardag-fest-barn. Men det är vanligtvis på vardagarna man kliar sig i huvet för att komma på mat så denna del får gärna ta överhand. Just nu är favoriten ”kinatacosen” här hemma:)

  Ha de gott! /Lisa

  1. elsiesparon skriver:

   TACK snälla du!
   Så glad jag blir och suger åt mig allt! Lycka till med lillknodden som snart får smaka på Kinatacos.

   Allt gott till hela familjen/ Kristin

 19. Din blogg är en stor inspirationskälla för mig! Tycker du har gett mig en ny syn på god mat o bakning, det är ganska enkla recept men allt jag testat har blivit kanongott! Perfekt för mig som inte är någon mästerkock direkt… Sedan älskar jag hur du skriver om familjen och hur det är i verkligheten med både glädje och svårigheter. Du skriver med humor och utan att glamorisera och romantisera vilket har varit ett stöd för mig som har barn i liknande ålder som dina. Tycker att balansen mellan mat och familj är perfekt, den gör att bloggen inte blir tråkig och förutsägbar.
  Skulle sakna bloggen om du la ner den!
  // Madelene

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Madelene!

   TACK för snälla ord, jag suger åt mig alltihop och tar fram en regnig dag!!
   Ha en riktigt bra dag!
   Kristin

 20. Du får inte sluta blogga!! Instagram är kul men absolut inte en ersättning för bloggar. Jag följer inte ens dig på instagram för jag är mer intresserad av texterna.
  Du inspirerar! Jag använder mig av dina recept till vardags och fest. Jag söker bland dina gamla recept när det är något speciellt jag ska göra. Tex idag, tänkte jag göra soppa på rotfrukter och det vi har i kylen, och gick in här för att få lite inspiration.
  Du gör matlagningen till rolig igen när jag fastnat och hamnat i vardagsdeppen med två barn och stress. Älskar att du tänker ekologiskt och hållbart och sprider detta. Försöker bli lika duktig som ni på att laga smart mat som går att återanvända i morgondagens maträtt. Ingen annan matblogg ger lika mycket inspiration, det lyser igenom alla dina texter hur ni älskar mat.
  Blir väl lite mindre kommentarer på en matblogg då det inte upprör lika mycket som tex uppfostringstips, och jämställdhet. Men jag ska bättra mig, för som läsare glömmer man bort att ge feedback och att detta också är en sorts relation som måste skötas om.
  Men som sagt, Inläggen med recept och matinspiration älskar jag, barnmattipsen är tacksamma. Gillar även att läsa om livet som småbarnsförälder då jag är i samma situation just nu. Du får gärna utöka träningsinläggen, och även mat i samband med träning. Hur du gör för att få tid till träning.
  Att ställa frågor till läsarna är ju alltid ett bra sätt för att få lite feedback.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Vickan!

   TACK! Åh så snälla ord, jag suger åt mig. Det kommer mer träning, skall lägga lite mer fokus på träning än att äta bullar:)
   Ha det fint Vickan!
   Kristin

 21. Jag tycker om alla bra vardagstips för matlagning med barn! Sen är det flera rätter mer till fest som du förenklat för mig. Jag tror oftast att det är svårare än vad det är. Pulled pork gör vi tex ofta nu för tiden. Och i julklapp önskar vi oss en lergryta för mer långkok. Jag gillar att du är personlig och får bloggen att kännas äkta och ärlig. Jag uppskattar mest mat, barn och foton ifrån er verklighet i vardagen. Sen de stylade korten från kokboken är jättefina men sånt finns det så mycket av. Dina erfarenheter och funderingar och visa ord om barn och allt som hör till känns mycket aktuella för oss som småbarnsfamilj. Ditt miljötänk gillar jag massor också! Fortsätt! Kram

 22. Birgitta Hallberg skriver:

  Hej! Har nog aldrig skrivit här förr, men läser allt i bloggen (den enda jag ALLTID läser tror jag) även om vi inte har så mycket gemensamt av den anledningen att jag är äldre än du, har vuxna barn, bor i utlandet (med andra råvaror och vanor) osv. Trots detta har jag stor behållning av din och kan inte komma med några direkta råd om hur du ska förnya din sida. Sluta inte!
  Birgitta

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Birgitta!

   Åh vilken inspiration. TACK och vad roligt att du läser:)
   Ha det fint/Kristin

 23. Hej,
  Jag tycker verkligen att du ska behålla bloggformatet där recept får samsas med glimtar ur ditt privatliv.
  Dina recept är de bästa (hälsosamma, varierande i smak och svårighetsgrad) som kan hittas på nätet tycker jag.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Charlotte!
   TACK, jag suger åt mig.
   Ha det gott/Kristin

 24. Nää inte sluta! Din blogg är fantastisk och du är en riktig inspiratör! Men den senaste tiden har jag kanske känt att det har varit många, för många för mig då jag äger typ 3000 kokböcker och surfar på receptsidor, recept bara med en matbild. Sådana inlägg ger mig ingenting i bloggformatet, känner knappt för att kolla igenom receptet om det inte är någon annan text. Jag vill gärna se mer utav er, din härliga familj, träning, tankar om kost och livet liksom. Det behöver inte bli privat och kan fortfarande handla om mat men fokuset kanske kan vara på det omkring recepten. Det var bara mina ideér, hoppas du orkar fortsätta :) Och skriv gärna lite mer om ditt jobb, så nyfiken! /Emma

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Emma!
   TACK!
   Uppskattar dina tankar, och återkommer till allt det här med jobbgrejerna:)
   Ha det gott/Kristin

 25. Jag gillar dina recepttips. Flera maträtter som du
  Har tipsat om har blivit favoriter hos oss så att
  Jag hoppas verkligen att du fortsätter med det. Det
  Skulle även vara intressant med mer träning o löpning.
  Hur som helst så gillar jag fin blogg jättemycket och skulle uppskatta om du fortsätter!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Susanne!
   TACK!
   Kul att ni hittat favoriter, och mer träning kommer:)
   Ha det gott/Kristin

 26. Gillar framförallt alla dina tips om träning! Gärna mer sådant.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej P!
   Det kommer.
   Kram

 27. Det här är min absoluta favoritblogg!

 28. Snälla, fortsätt blogga..
  Jag är inne nästan varje dag men är urusel på att kommentera.

  Gillar kombon mat, familj m,m. så för min del får du gärna fortsätta som det är.

  Ha en fin dag :)

  1. elsiesparon skriver:

   Hej AnnaPanna och TACK hörru!

   Ha det gott/ Kristin

 29. MrsRehnquist skriver:

  Finaste du, ofta tänkt kommentera men så blir det aldrig av, i många år!!
  Hur som, dina recept är så mkt mer än ingredienser, man får hela storyn- vad ni gjorde, vart ni va, hur det va att laga det, barnen roliga medverkan etc ÄLSKAR’T! Du känns som en polare som delar med sig och det gör att man vågar mkt mer i köket! Podd e ju alltid kul att lyssna på men gärna också nånstans där jag hittar recepten in writing så att säga. Du inspererar mig långt bort, nämligen Kuwait där jag just nu bor. Lysande med inslagen om vad man ska göra med kikärtorna!
  Låt oss veta vad du vill göra, just dont leave us!
  Stor kram!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej MrsRehnquist!

   TACK!
   Så himla fina ord. Jag suger åt mig, och otroligt inspirerande att du sitter i Kuwait och läser:) Fräckt!
   Ha det finfint!
   Kristin

 30. Stanna kvar!!! jag älskar din blogg med alla mattips! Varje gång det är idé torka mitt ivardagen går jag bara in och vips står middagen på bordet (oftast bara något ihopplock, men iallafall) Du är en inspirationskälla!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Ylva!
   Vips bara:)
   Tack!
   Ha det gott/Kristin

 31. Jag älskar dina recept! Du ger mig mängder av matinspiration och kunskap men liksom många andra läser jag på platta och det blir för meckigt att kommentera. Mer spännande vegetariskt är mitt enda önskemål!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Ida!

   Jag vet, jag gör detsamma:) Mer vegetariskt coming up!
   Ha det gott!
   Kristin

 32. Sluta inte att blogga och därmed basta.
  Lova det! Du är min stora inspirationskälla både i vardagen och till fest.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Therese!
   TACK!
   Ha det gott! Kristin

 33. Hej!

  Nu får jag dåligt samvete för att jag inte kommenterar. Jag tittar in några gånger i veckan för lite matinspiration. Jag läser framför allt för receptens skull, och har lagat massor av rätter du tipsat om. Mitt matintresse är relativt nytt och jag har lärt mig mycket här på din blogg. Har faktiskt tänkt flera gånger att jag borde maila och säga tack för en trevlig blogg (det känns ju lite konstigt ibland att bara ”ta” och aldrig ge tillbaks) men det har aldrig blivit av. Och som sagt kommentera är jag dålig på, vet inte riktigt vad jag ska skriva. Men jag kan förstå att det blir lite tråkigt och ensidigt för dig utan att höra något från läsarna, så jag ska försöka bli bättre.

  När det gäller att fortsätta eller inte så är det så klart upp till dig, kan tänka mig att det är ganska tidskrävande att ha en blogg. Men så länge du håller på så kommer jag fortsätta att läsa och inspireras av all härlig mat och vackra foton.

  Ha det fint!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Linnea!

   Tack, och nääj man behöver icke kommentera. Jag behöver bara kolla av då och då att ni är där, och nu vet jag. Så tack för att du läser:)
   Ha det gott!
   Kristin

 34. Blogga! Gillar ditt sätt att skriva, du är kul! Fu känns matkunnig på riktigt och gör riktig, rolig och god mat! Läser allt!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Emma!
   Tack för så snälla ord:)
   Ha dt gott//Kristin

 35. Viktoria (Lyckans) skriver:

  Jag har din blogg i min reader och läser med andra ord genom readern i iPhonen. Därför är jag så himla dålig på att kommenterar av den enkla anledningen att det är så meckigt att ”ta sig dit”. Det är givetvis en mycket dålig anledning eftersom kommentarer gör att man (du) tycker det är ärmolofare att blogga (kan jag tänka mig). För mig fungerar Instagram bättre av den enkla anledningen att jag kan se, läsa och kommentera snabbt och enkelt. Däremot blir det ju svårt att skriva hela recept där, en av sakerna som jag uppskattar mycket med din blogg. Och alla roliga sakernsom Elsie säger! :-)

  1. elsiesparon skriver:

   Hej du Viktoria!
   Tack!

   Ja men så gör jag med, och det är mekkigt att kommentera. Så känn inte att man måste det för det måste man verkligen inte.
   Kram till dig!
   Kristin

 36. Fortsätt blogga!!! Du är en jätteinspiration för mig, när det gäller mat o bak. Sedan gillar jag även dina barn o familjeinlägg, då båda våra barn är jämngamla.
  Läser din blogg dagligen men kommenterar aldrig, ska bättra mig där!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Josefin!
   Tack!
   Det är så fint att få vara en inspiration. Tack!
   Ha det gott/Kristin

 37. Naaaj! Bloggen Måste fortsätta. Måste! Annars blir det brö o vann här hemma för familjen. Blir alltid så inspirerad av er mat. O så gillar jag resten med. Kids. Träning. Tips o trix. Miljö. Relation. Allt! Inspirations-bonanza!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Magdalena!
   Tack!
   Brö och vann kan vi ju inte låta ske så här i juletid. Klart vi kör på:)
   Ha det gott!
   Kristin

 38. Jag älskar din blogg men är tyvärr väldigt dålig på att kommentera. Bättring på den fronten med andra ord! Hur som helst tycker jag att bloggen är väldigt inspirerande, rolig och ärlig. Gillar (och känner igen) så mycket i dina reflektioner om livet med barn, dina recept är grymma och många av dem har jag favoritmarkerat. Och söker jag matinspiration så är det till din blogg jag ofta vänder mig. Håller därför många tummar för att du inte överger bloggformatet!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Terese!
   Tack!
   Fast man får fortsätta vara dålig på att kommentera. En sådan här kommentar lever jag på i ett år:)
   Ha det fint//Kristin

 39. Jag vet att många går ifrån bloggformaten för poddar och instagram men jag är verkligen inte färdig med bloggar. Instagram är kul och vissa känns som en bra ersättning men din blogg har varit såå inspirerande från dag ett. Jag tror att jag har favoritmarkerat mer än hälften av dina inlägg för de har varit så bra :-) Jag är en riktig matnörd och din blogg ligger ett snäpp över de flesta andra matbloggar som jag läser. Du har en liten twist på dina inlägg, man får kunskap och tips. Du är också en fantastisk förebild vad gäller mat och barn. Du visar att det är möjligt, kanske tom enkelt att få till kul och bra mat fast man är småbarnsförälder. Jag gillar din mix av privat och mat. Man får en liten glimt av er familj, ert hem men du behåller fokus på maten. Du har också lyckats undvika att bli en shoppingtipsblogg. Vet ju så väl hur jobbigt det är att blogga men jag hoppas du kan få ihop pusslet så att bloggen får bli en del av ditt jobb ett tag till åtminstone.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Chatrine!
   TACK!

   Om jag hade fått skräddarsy hur jag önskade att bloggen uppfattades så skulle det låta så. Så himla fina ord. Suger åt mig!
   Ha det gott/Kristin

 40. Hej,
  Jag gillar alla familje- och barninlägg. Sedan älskar jag alla matinspirationstips. Det jag bara skummar förbi är de inläggen som ”bara” är ett snyggt matfoto med tillhörande recept. Du tillsammans med Per Morbergs bok om husmanskost har lagt en bra grund till min matlagning och gett mig ett självförtroende i köket. Jag är inte intresserad av instagram så jag hoppas du fortsätter blogga.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Erica!
   Tack!
   Kul att jag får hänga ihop med Per Morberg:)
   Återkommer med sömnbristtankarna.
   Ha det fint/ Kristin

 41. Åh, vad jag hoppas att din blogg fortsätter.
  Jag läser varje dag och tycker nu att det är så synd att jag inte kommenterat mer.
  Jag älskar barninläggen, känns så ärliga och härliga.
  Har själv en 2 åring och en nyfödd.
  Sedan är jag matintresserad men får torka så jag plockar en massa recept.
  Imorgon börjar träningen också så jag vill ha de inläggen också.
  I want it all skulle man kunna säga.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Emma!

   Tack! Och nej man behöver inte kommentera:) Men tack för att du läser och lycka till med nyfödd + tvååring….ni har att göra med andra ord:)
   Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.