Vad tränar ni?

Det här är från sommaren förra veckan i Delsjön. En skön springtur där man var ganska sugen på att ta ett dopp. Och nu en vecka senare har vi plötsligt kommit långt in i hösten.
Underbart med värme och jag välkomnar alltid hösten men du får ju stegra långsamt naturen, hinner inte med dig annars.

Hösten är en underbar springtid, det är även då jag hittar tillbaka till gymmet när regn och mörker tar över. Även samma tid jag brukar få ont i höft och känna mig gammal i kroppen.

img_4542

Det är monotomt att springa och jag borde verkligen väga upp med annan träning och mycket mer streching. Men jag är för lat.
Allt som inte är en vana är jobbigt. Allt som kräver lite extra energi än det som går på rutin är svårare att få till. Konstigare än så är det väl inte – vi är lata av naturen.

Jag är skitnöjd om jag får till löpningen, trots att jag vet att jag skulle må ännu bättre om jag fick in mer variation. Gissar att jag skulle vara mycket bättre på det om jag hade tydliga mål med min träning. Orkar inte ha mål. Är så himla mån om att träningen skall vara helt kravlös.

lo%cc%88pning-skog

Men liksom med barnen så får man lura sig själv till att göra förändringar. I alla fall sådan som man vet är bra. Det är mycket förändring runtomkring oss just nu. Både bra och dålig. Lycka och olycka.
Vänner som går in i väggen, går ut ur förhållanden, går in i förhållanden, blir fler i familjen, byter jobb, flyttar och gör helomvändningar.

Egentligen har man väl allt detta omkring sig jämt – det som varierar är väl mest hur mottaglig man är att se det eller inte. Just nu är vi tydligen väldigt mottagliga vilket jag tror är bra. Tror man respekterar varandra bättre då.
Jag skall i alla fall börja med att köpa nya springskor. Lagom mycket förändring till att börja med. Kanske stretcha lite. Om jag pallar.

Hur tränar ni? Varierar ni er? Vore så himla fint att få lite inspiration från er:) Tack!

Similar Posts

2 Comments

  1. Vad bra med sådana här bloggposter emellanåt som för mig betyder realistisk och lagom käck uppmuntran. Kanske är det i höst som jag börjar springa igen? Nu har det blivit ett par år med så få stötiga aktiviteter som möjligt.
    Rätt sällan får jag till lite hemträning med planka, utfall m.m.
    Cyklar gör jag nästan varje dag.
    Sedan till min stora glädje har jag fått en trevlig och rolig promenadkompis. Pannlampa och reflexer får tas fram nu när hösten just börjat. Ibland behövs till och med kompass!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.