13 Comments

 1. Tack för ditt långa och intressanta inlägg. Jag tillhör också en av de som frågat nyfiket om dina val genom yrkeslivet. Så j@&k!la tråkigt att läsa om À-kassan, fattar inte att såna ställen inkl arbetsförmedlingen får finnas. De har inte förmågan att lyfta och coacha folk, utan gör precis tvärtom. Riktigt strongt att du stod på dig och din tro på dig själv, även den inte alltid fanns där. Svårt att veta det där om man skall ta det man brinner för och omvandla fr intresse till jobb, eller låta det vara just ett intresse…
  Gillar din beskrivning ”ju krokigare bana desto mer intressant” och tror nog också mer på att få in sin fot nånstans än att sätta sig i skolbänken igen. Teori i all ära, men det är ju i yrkeslivet verkligheten finns och där vill man ju verka. Svårt…

  1. Tack själv Anneli för att du delar med dig av dina tankar. Sorry att jag inte kan ge bättre svar, men tids nog känns dina val antagligen självklara. Håll ut tills du hittar dit och lycka till!

 2. Hej Kristin!

  Har läst dig länge men kommenterar tyvärr sällan.

  Ville mest säga hej.. Och bra inlägg. Och heja dig och ditt företag. Typ.. :-)

 3. Viktoria (Lyckans) skriver:

  Allt jag vill säga – så himla, himla modig och det känns verkligen som att du har hittat rätt! Jag var inne på att plugga till kostekonom när jag var yngre, läste en kurs folkhälsovetenskap, åkte till England och jobbade som häst-au pair (där har ni något för Elsie att göra när hon är färdig i skolan!) och pluggade sen till kommunikatör. Så blev det till slut, liksom. Men maten ligger mig så varmt om hjärtat, och mat + kommunikation går ju verkligen att kombinera en vacker dag om jag vill det. Och det vill jag nog! :)

  Kör hårt som du gör nu – jag tycker att det är toppenbraigt!

 4. Jessica Gassander skriver:

  Så bra skrivet och väldigt träffande. Nyss kommit tillbaka från föräldraledighet och funderar intensivt på vad vill jag med mitt liv, vad kan jag göra som är meningsfullt? Funderar också varför inte jag bara är nöjd som det är, har egentligen ett bra jobb.. ”Alla andra” verkar så nöjda med det de gör.. Härlig och bra blogg, lycka till med allt!
  Jessica

 5. Fint skrivet, och väldigt intressant. Kämpa på! Jag tillhör en av dem som flyttat runt en del och som även ändrat karriärsbana en bit. Inget radikalt, men tillräckligt för att komma ut från bekvämlighetszonen. Och det är då man utvecklas, både privat och professionellt.

  1. Hej Johanna, & tack! Eller hur, det känns så himla viktigt för sinnet att vara skitskraj,våga och klara av det:) Trevlig helg till dig!

 6. Mycket tänkvärt! Jag är ju en av dom som undrat och frågat, kanske just för att jag har samma utbildning som dig och är så nyfiken på vad du gör. Min högsta önskan karriärmässigt sett är att kunna jobba lite friare än det traditionella med mat på något vis. Som jag fattar det så är det ditt företag nu som får uppdrag? Du är liksom inte anställd? Tycker du att det är jobbigt att inte veta om hur har fler uppdrag (eller hur det nu fungerar) efter detta eller har det rullat igång så du kan slappna av lite mer i rollen som egenföretagare?

  Jag är också nyfiken på om du tjänar pengar på bloggen, men förstår att du kanske inte vill svara på det.
  Kram och tack/Emma

  http://www.mathimlen.blogg.se

  1. Hej Emma!

   Att frilansa och vara egenföretagare är till stor dels ganska mycket oro och ovisshet. Även om du har uppdrag så kan det snabbt vända. Så mitt råd är nog att försöka jobba ett tag först innan du kör på eget.Bygga upp nätverk och försöka att ha lite uppdrag innan du kör solo. Min tanke var egentligen inte att börja frilansa så tidigt, utan det bara blev så:)

   På portalen där jag låg förut fick jag lite ersättning efter hur mycket trafik jag drog dit. Nu kör jag istället på en egen portal, och kan/får/borde jobba bättre på att sälja annonsplats och annat. Så lite pengar drar den in, men främst verkar den som en viktig del i alla mina andra jobbuppdrag.

   Trevlig helg till dig!
   /Kristin

   1. Okej, tycker absolut du borde tjäna pengar på din blogg! Den är verkligen super proffsig. Roligt att få höra lite hur det funkar, tack för inblicken. Vart jag hamnar sedan återstår väl att se… det gör mig redan lite nervös att tänka på. Haha! Drömmarna om något friare känns allvarligt talat rätt avlägsna, en dag kanske! Kram

 7. Är ny på din blogg. Gillar den starkt. Iaf blev sjukt berörd av ditt fina, raka sätt att beskriva detta på. Kämpa vidare! Det ska jag me göra. Jag fortsätter följa oavsett. Älskar maten :)

  1. Tack Ylva! och välkommen:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.