3 Comments

 1. Hej! Jag läser din blogg varje dag och blir så glad av den. Jag har för några dagar sedan satt en surdegsstart, men den kommer inte igång. Jag hade i rivna äpplen för att få igång jäsprocessen samt rågsikt. Resultatet nu är en väldigt skiktad surdegsstart. Är felet att jag haft i rågsikt? Jag såg att du skrivit om att använda rågmjöl. Eller är det äpplena som är felet? / Cecilia

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Cecilia, och tack!

   Det finns massa varianter på surdegsgrunder. Rågsikt har jag aldrig sett någon variant på men det finns säkert många, äpplen känns ganska vanligt. Vi har bara gjort på rågmjöl så jag vet inte riktigt hur din bör bete sig, den kanske skall se ut så? Den kanske bara behöver lite mer tid? Vi har använt oss av Martin Johanssons recept som har funkat jättebra. Här finns hans blogg om du pallar att börja om, http://paindemartin.blogspot.com/.
   Visserligen hans gamla blogg, men bra, enkla surdegsgrunder.
   Lycka till!

 2. TACK för svaret, känner mig peppad att prova på mer bak! Ska dock starta om surdegsgrunden (eller vad det heter, han man matar i skåpet) tänker att det kanske är den som ställer till det :) Dagen jag lyckas hör jag av mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.