11 Comments

 1. vilket underbart inlägg nu har jag varit borta med anledningen av semstrar å andra trevligheter men oj så jag saknar denna blogg! har plöjt igenom det senaste som jag missat å så fastnade jag då för detta inlägg, helt undebar inspiration!!!!
  å en massa fina recept som jag nu skall testa på, tack för att du inspirerar så otroligt mycket å för att du får vardagsmaten att bli rolig att laga!!!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Madeleine! Så fint att du är tillbaka, bloggen har saknat dig med:) Tack för pepp!

 2. Klok som en bok!  Försöker också tänka så men svårt att få till i vardagen ändå. Nya tag efter semestern!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Anna! Nämen semestern räknas inte, glömde jag skriva det? Då är det faktistk helt andra regler! Så ha det gott med gott samvete:)

 3. Jag håller med dig om att det här med mat och vikt är väldigt individuellt och att det svåraste nästan är att stänga ute allt tyckande om hur man ”ska” äta och träna. Jag har också blivit mer avslappnad kring min vikt och kropp sen jag fick barn för 10 mån sen. Det sätter ju saker i perspektiv! Det handlar nu mera om att kroppen ska orka bära och gå etc än bara om hur den ser ut.
  Sen vill jag även säga att jag gillar din blogg skarpt och läser den ofta!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Sarah!
   Tack!
   Ha det fint och kämpa på med din 10 månaders:)

 4. Jag ÄLSKAR din inställning och känner igen mig väldigt mycket i det. För några år sedan tränade jag mycket mer än vad jag gör i dag, och en kollega på mitt dåvarande jobb frågade mig om jag ”spelar ishockey eller nått. du äter ju så tycker mat”. Att då lite surt kunna svara att ”det handlar bara om att göra av med minst lika mycket energi som man toppar i sig så går det runt” kändes både bra och dåligt. Varför ska jag behöva rättfärdiga hur mycket eller lite jag äter?

  Nu äter jag mycket mindre av den enkla anledningen att jag tränar mindre och därmed gör av med mindre energi. Jag har ett ganska stillasittande jobb (kommunikatör i vår kommun) och om jag äter ett större lagat mål matcher dag, dvs. min lunch, så klarar jag mig med te och macka eller filmjölk med banan och müsli på kvällen. Det har många extremt svårt att köpa. ”Men du måste ju äta MAT???” Åh suck! Sköt din egen mat vill jag bara skrika då.

  Ps. I går plockade jag 20 liter gula kantareller så om ni mot förmodan kommer till Värmland framöver så får du höra av dig för ett lass! :)

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Viktoria!
   Tack, och tack för att du delar med dig. Jamen då sätter jag mig på tåget till Värmland!

   1. Du är välkommen! ;)

 5. Jättebra skrivet, och mycket tänkvärt! Det är verkligen en svår sak det där, att hitta balans. Jag gick ner ca 15 kg för ett år sedan (och upp mer än 20 innan det, då jag var väldigt smal innan..). Idag är jag väl ganska nöjd, skulle vilja gå ner några till, och komma igång bättre med träningen. Men sedan min viktnedgång håller jag ständigt på att tänka på det, har liksom inte hittat något flyt efter. Har kommit in i allt eller inget tänket, och banta eller hetsäta. Blir väldigt trött på det där beteendet, så i måndags började jag mitt ”nya” liv, det jag ska hålla jämt. Lagom, hälsosamt, nyttigt, gott, unna sig ibland… Ja du vet! Hoppas det kan fortsätta såhär, för all energi som går åt till att lägga på vikten behövs till andra saker :)
  Fortsätt med din grymma blogg :)
  (det var jag som mailade i våras om utbildningen, och jag ska börja nu i höst på kostekonomprogrammet… Så skriv gärna mer om ditt framtida jobb, och hur det går där! Jag är så nyfiken! )

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Emma! Åh vad roligt att det blev Kostekonom, återkom med vad du tycker. Tack för att du delar med dig, och hoppas att du hittar ut ur allt eller inget tänket för det mår ingen bra av. Lycka till med allt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.