| |

En morsa, en smulpaj & en farsa.

 

God förmiddag på er!

Jag tycker att det är härligt att vara mamma, alltså rollen som mamma, identiteten mamma. Att ganska plötsligt få en sådan ny funktion. Det kanske är önsketänkande men jag känner mig så mycket klokare sen jag fick barn. Visst man reflerkterar mer över saker och ting, man gör ett välbehövligt stopp i sitt vardagliga knegande, är antagligen på samma klokhetsnivå som innan men hinner ägna mer tankar åt det nu.

Sen är det i vissa lägen man känner sig så jädra mycket mamma, morsa på ett sätt att det riktigt kan skölja över mig. Herregud hur hamnade jag här? Det kan vara både härliga och trista stunder, som att stå och skala ett äpple och skära i klyftor, när man ganska högt lyssnar på – Här dansar herr gurka, i bilen och inser att man åker utan barn, sjunger konstiga sånger vid nattningen eller när jag argt tar föräldragreppet om Elsie överarm och hör mig själv säga något i form av -Vad sa jag precis!!

I natt hade jag en ny sådan stund, när jag tvingade på den där Vickssalvan på förkylda Elsies bröst och hals. Åh vad jag minns att jag hatade den där salvan, och nu låg jag där och kletade ut den på mitt arma barn. Känner ni igen er? Har ni några speciella stunder när ni på nytt inser att ni är föräldrar?

Här kommer mer fikatips som jag inte hunnit dela med mig av. Fast det är inte direkt olikt vad ni har sett ganska många gånger innan.

 Frukt&Nötpaj

När fruktskålen har hunnit mogna så pass mycket så att en fruktsallad är passé, så är smoothie eller bak ett bra alternativ. Hinner man inte så kan man faktiskt frysa in frukt för att göra smoothies senare. Fryst banan är så bra, smakar nästan som glass.

Det som fanns i fruktskålen var:

  • 3 äpplen
  • 2 bananer
  • 2 päron

Skölj, skiva och klyfta. Lägg i en smord form och smula över detta.

  • 1 dl salta jornötter
  • smuldeg – ca 200 g mjukt smör, 1 dl socker, 4 dl havregryn, 1 dl vetemjöl 
  • Mer nötter som dekoration, här användes grovt hackade hasselnötter.

Grädda i 200 grader tills den fått fin färg, ca 25 minuter.

Nu ska det preppas för kalas, för idag fyller mina vänner Per Blankens och Magnus Fransson år – grattis! Fast er firar jag på håll, för ännu större är att kära PappaPat fyller år, Yey!

 

 

 

Similar Posts

2 Comments

  1. ”Så där gör vi inte” inte skulle det vara…

  2. Haha ja du. När jag säger där gör vi inte, som om vi är ihopklumpade…eller tvångstvättar bort intorkat snor på 3-åring, hon skriker och jag kan inte sluta…ja det finns säkert mer…Ha en skön helg! Jag ska försöka sno åt mig sömn typ hela helgen i sängen m minstingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.