7 Comments

 1. Siw andersson skriver:

  Skriv din kommentar här!
  Hej! jag har bakat det här brödet. Jag lät det stå inne i ugnen tills temp 98 grader men mycket längre än 30-35 minuter. Resultat: Mycket hårt/nästan bränd skorpa, innuti är mums filibaba. Nu undrar jag: Är det tiden eller tempen jag ska gå på. Jag vill inte har degig insida men en något mindre hårt skorpa.
  Siw

  1. Familjen Johansson skriver:

   Hej Siw!
   Jag var tvungen att dubbelkolla både hur vi gjorde, och hur Martin Johansson gjorde så att jag inte skrivit fel vilket det inte ser ut som. Surdegsbröd har ofta en nästintill bränd skorpa, men det ska ju inte smaka bränt. Vi kör med bakstenar, vilket ger en mer intensiv värme. Mitt råd skulle vara att använda en varm plåt i ugnen som ”baksten”, lägga bröden direkt på plåten, sänka temperaturen och köra dem längre tills de når 98 grader. Lycka till!

 2. åh vilken bra blogg! tack för alla bra tips!

 3. Jag vill så gärna pröva surdegsbröd men sist gick det riktigt illa…

 4. Tack, tack! Brödet står på jäsning vid ett element och mina sushi-o-älskande vänner kommer bli bjussade på bröd och hummus och falaflar i massor istället ikväll när vi andra fnurlar ihop ris och lax och wasabi. Så: de liksom jag är tacksamma för receptet och hjälpen. Tack!

  / Lisa

 5. Tack för jättefina å smaskiga recept!
  Önskar emellertid att det gick att skriva ut recepten, alltså utan resten av text och bild!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.