När pepp kan skita ner sig

 

IMG_3733

Hej.

Det har inte varit så mycket träning här på bloggen den sista tiden. Kul att ni frågar efter det, och kul att ni tycker att det hör hit. Det tycker ju jag med. Tycker att det är en självklar del här bland all överflöd av mat, dryck och frosserier.

För även om vi verkligen försöker att prioritera in träningen så är det den som ryker när tiden inte räcker till. Får man inte in den tillräckligt ofta så blir det jobbigare på alla sätt att snöra på sig skorna. Och snöras de inte på tillräckligt ofta så pajar hela jag.

IMG_3668

Både kropp och sinne slår bakut och börjar sura. Allt blir tungt och motigt. Jag vet inte hur många gånger jag behöver få det här bevisat för mig.

Till och med Elsie sa häromdagen, -Du kanske skall ut och springa lite Mamma! Åh, mitt kloka barn som förstår att jag behöver komma ifrån lite och sortera mina viktiga tankar, tänkte jag. – Din rumpa är verkliga JÄHHEETTE stor! Jaha, du menar så…ja durå typ ba fem. skitliten. skitunge.

IMG_3660

Och varför jag tycker det hör hemma här bland all mat är för att det smakar så mycket godare när man får både maten och träningen. Sen behöver ni inte vara intresserade av bägge delar bara för att vi är det.

Det är faktiskt en del som vi, jag och Patrik hoppas kunna utveckla mer tillsammans. Vi har massa planer och tankar som kanske,kanske blir verklighet någon gång snart.

Mitt matintresse var nog mer fokuserat på hälsa förr, och även om jag gillar vart det är idag så skulle jag vilja utveckla hälsobiten mycket mer. Ju mer hets, dieter och viktstress som har omgett oss, desto högre har kladdkakans fana vajat här hemma. Ännu en ny hälsotrend på löpsedeln gör att jag nästan vill promota socker och kalaspuffar. Kanske inte är helt rätt väg att vandra med tvärtemottrots.

Hur som helst så tycker jag att det saknas forum med rekorderlig mat och rekorderlig träning riktad till småbarnsföräldrar (alla andra med för den delen, men familjepusslandet är och förblir ett gissel)

Antingen är det för hard core eller så är det alldeles för trist och mjäkigt. Säg gärna emot mig, och/eller tipsa om ni har hittat några bra ställen.

IMG_3666

Min vanliga runda går runt den här tjärnen ovan. Samma vatten ni har sett många, många gånger. Det är min bas. Den jag nästan kan springa och blunda. Har jag ingen ork, eller lust för den delen, så pallrar jag mig runt den och får det avklarat.

Oftast kommer orken och energin en bit in på rundan, men inte alltid. Det är inte alltid det lossnar. Man kan ha perioder som känns som konstant uppförsbacke. Jävliga perioder. För mig om jag har kommit av mig för mycket, varit förkyld eller skadad.

IMG_3690

Jag har haft en sådan period nu, inget överdrivet det har bara gått jädra trögt. Så där när man känner att pepp kan skita ner sig. För att visst blir det bättre med bra kläder, bra musik, varierande terräng och en god gryta som puttrar på tills man kommer hem. Men ibland är det också bara motigt och trögt och man får pallra sig igenom det.

Ibland känns det som att många tror att löpning skall vara så där härligt, men det är nog inte min grej för det var jättejobbigt bara. Inte alls härligt.

Har man en för lång svacka så kanske det är dags att bryta av mer ordentligt. Testa någon annan träningsform, byta miljö helt, skaffa en träningskompis, köpa en träningscykel eller vad som helst som kan ge lite nytändning.

IMG_3683

För min del så har jag bara behövt att komma upp på hästen igen. Kämpa. Slita. Någonstans där framme kommer belöningen om man bara knegar på. Och idag var dagen. Idag hade jag spring i benen igen. Älskar spring i benen.

Så idag tog jag mig an backträning i Brudarebacken och körde slut på mig för kung och fosterland. Satan vad jobbigt, och helt underbart att känna när orken har börjat komma tillbaka. I morgon kommer jag knappt kunna gå, men det är det värt.

IMG_3692

Pallrar man sig upp för backen så får man sitta i den här stolen och titta på utsikt, rovfåglar och fågelskådare. Ett bra ställe för egentid.

IMG_3695

IMG_3715

Och springer man ner för backen på andra sidan så är det ett hav av de här snygga överblommade sakerna. Typ två meter höga och jättefina. Någon som vet vad det är?

IMG_3738

Similar Posts

6 Comments

 1. Jag håller verkligen med dig i din inställning till mat och träning. Hoppas vi ses i skogarna kring Delsjön någon gång!

 2. Hej!
  Jag älskar din syn på mat och att du får in träning på ett både hårt och mjukt sätt. Att du verkar kämpa på men även fuska och inte orka, precis som det skall vara.
  Hoppas verkligen att det blir något av era planer för det skulle kunna bli hur bra som helst. Tycker också att det saknas bra familjeforum för det. Tack.

 3. Björnloka? I så fall är de inget bra att springa bland. Heja! Heja att komma ut och träna. Tycker inte jag hinner det med en liten nu men det blir mycket gå och cykla. Alltid nåt:)

  1. Ja, tack. Björnloka måste det vara, och en hel skog av dem. Då skall jag inte tråckla mig in där i skogen. Bra att veta.
   Nej, nej inte alltid nåt. Det är jättebra! Allt som tillför är bra. Ibland mer och ibland mindre, och har man en liten så har man ganska fullt upp. Tack Emm:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.