Söndagsmiddag och lite fasa.

Mot svampskogen! Tur att den inte ligger långt bort för Elsie når inte ner till sina trampor och cykla är det enda som gäller just nu, cykla och se över sin handväska och dess viktiga innehåll som skall deklareras för alla vi möter.

Kantareller utblandat med champinjoner.

Svampsås

Rensa och stek svampen ihop med gullök och vitlök. Pudra över lite vetemjöl, späd med mellangrädde och smaksätt med salt, peppar, buljontärning och dijonsenap.

Dagens färsbiffar bestod av:

Blandfärs som blandades ihop med ägg, chilisås, kummin, salt och peppar.

Stek för att få en fin yta på bägge sidor, och kör sedan in dem i ugnen tills de nått en innertemp på ca 68 grader, tiden varierar så beroende på storleken och hur länge man har stekt dem.

Imorgon ska jag till min trevliga, braiga barnmorska och ta en massa prover i vanlig ordning, men även ha förlossningssnacket. Ett bra, om än konstigt snack att ha, vad är mina förväntningar, förhoppningar, fasor??

Jag är livrädd och fasar för det, kort och gott.  Jag fick rådet tidigare i kommentarsfältet att gå en profylaxkurs, vilket jag tycker att många prisar, men jag vill verkligen lägga så lite tankar på förlossningen som möjligt. Jag vet att jag kommer klara av det, kroppen är fantastiskt och mödrvården i den form jag har träffat den har varit imponerande, men fy fan vad jag inte vill göra det igen.

Sen, när jag kan prata om det här i dåtid, och allt förhoppningsvis har gått bra så kommer jag tycka att det är skitkoolt vad kvinnokroppen klarar av, att det är credit att ha gjort det två gånger och att jag förhoppningsvis kommer ha fattat att jag är tvåbarnsmorsa. Fast just nu är jag livrädd och fasar, sen ska jag vara en kool tvåbarnsmorsa.

 

 

Similar Posts

One Comment

  1. Fina stora lilla E, klart man skall ha handväska när man skall ut i skogen, konstigt vore väl annars!!
    Så sugen jag blev på kantareller nu, men jag är en usel svamp-plockare så det får väl bli en tur till ica…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.