4 Comments

 1. Lite sent svar kanske, men gud ja! Jag känner ocksa att jag klagat mycket TROTS att jag har ytterst lite föräldraledighet pga att jag bor utomlands. Jag har klagat pa att jag har lite föräldraledighet och samtidigt har jag klagat pa att jag tycker det är svinjobbigt att vara hemma ocksa! Jobbigt att vara sa ansvarsfull dygnet runt och att inte ha tid för sig själv. Och Ja, jag hatar nâr folk kommer med kommentarer som att ’da skulle du ju aldrig ha skaffat barn’, för hur skulle det kunna vara annorlunda? VEM klarar av att ha energi och glädje att njuta av varje ledig mammadag? Nu, med andra barnet som är 5 manader tycker jag att jag och min man har kommit pa den ideala lösningen. Vi jobbar 50% bada tva. Jag älskar att ga till jobb de 2,5 dagarna som jag gar och jag älskar att vara hemma de dagarna jag är hemma. Tänk om man kunde ha en ekonomi som tillät oss det ett helt ar?! Jag njuter tva manader till innan det blir heltid. (Oj detta blev langt, men jag var tvungen att halla med och skriva av mig!).

 2. elsiesparon skriver:

  Hej Josefine och Lisa!
  Tack för att ni delar med er. Skönt att höra!
  Ha det fint!
  Kristin

 3. åhh vad jag håller med vartenda ord! Så sant! Känner igen mig i allt. Skulle det vara så att vi klagar mycket, vår generation, så är vi nog berättigade till det. Jag höll på att gå av när jag var mammaledig med våra två som var i samma ålder som Elsie och Bibbi, det absolut tuffaste jag gjort och då hade vi ändå svärföräldrar som hjälpte till väldigt ofta.
  Man måste få klaga och man måste få hjälp!
  Tack för en bra blogg.

 4. Hej. Jag började jobba 40% efter ett år av andra föräldraldighetn och OM vi får en trea så vill jag nog bärja med det tidigare. Både för att det är roligare men också för att jag tror att det blir bättre balans på hemmaplan. Första FL handlade mer om min bebis och mys. Den andra är mycket mer om tvätt, städ, disk och, storesyskonet. Inte alls samma tid till mys ned bebisen. Lite tråkigt, men det går bra der med.

  PS mycket bra blogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.