3 Comments

  1. Faksit bra tajming! Ögoninflammation, dvs evigt torkande med tuss, kom emellan. Faran över. Ikväll kål.

  2. Apropå andra länders matkultur… jag försöker mig på att ”hotta upp” köpesurkål. I Österrike på en gourmethörna fick jag en gång höra att hemligheten var att karamellisera surkålen. Experimentlustan finns och visst jag kan cykla till affären där det fanns gott om surkålsburkar, men efter att ha bränt en omgång frågar jag mästaren istället. Hur kan jag karamellisera surkålen? När? Med socker? Vätskan? Med löken? Men före sidfläsk, kummin och äpple?
    Oerhört tacksam om snabbt svar är möjligt! Burken är öppnad. Och hushållet är förkylt. …nu kör vi;)

    1. Åh, såg inte detta förens nu. Gissar att du redan hittat på något:) Jag har inget bra svar, men man vill ju addera sötma till det sura. Jag älskar att steka på den tillsamman med kumminfrön och strö över farinsocker. Det sötar upp, utan att det behöver bränna. Även gott att fräsa med russin eller dadelbitar. Karamelliserar man så skall det ju bränna lite, en del slår även på vatten som får koka in med sockret på låg värme. Jag hade nog satsat på att söta upp den och fräsa på. Berätta gärna vad du gjorde:) Mkt nyfiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.