6 Comments

 1. I hear ya! Så trött på stämplar. Men vissa, läs min man, verkar behöva det för att helhjärtat kunna sluta äta kött. Aja, alla har vi vårt sätt. Jag däremot vill helst bara äta det som gör gott för mig, både i sinne o själ. Ibland blir det råbiff, men ganska ofta en böngryta. Våga vägra stämplar helt enkelt ! PS. Tack för grym inspo och för det väldigt okonstlade sättet att se på mat och att få med kidsen på den banan. Längtar ihjäl mig efter nästa bok. Har den andra som snuttefilt nästan alla dagar i veckan. ( Förutom när jag ger mig på floydandet då).

  1. MAGDALENA! Tack, behövde så mycket din pepp just precis idag. Tack!

 2. MrsRehnquist skriver:

  Vart hittar jag oumphen nånstans? Frysdisk vid andra soya produkter måntro 🤔

  1. Yo MrsRehnquist!
   Svarade nog inte dig sist, dålig koll på Härlanda.Plus att det känns som att det hänt mycket i hela östra delen bara sen vi flyttat.
   Oumph finns i frysdisken (kanske har kommit fler varianter?) Jag känner mig tydligen inte så uppdaterad på saker….
   https://oumph.se/

 3. Min yngsta (11 mån) är mjölk och äggallergiker. Så från när han var tre veckor så fick jag utesluta allt sådant i min mat. På det är jag fisk och skaldjursallergiker. Jag var nybliven trebarns mamma. Hade varit sängliggande och inlagd med dropp större delen av graviditeten och var med andra ord rätt trött. Luften gick liksom ur mig. För att förenkla så blev jag vegan den första tiden. Och oj vad många nya goda rätter vi upptäckte. Nu har vi större koll på allt och hittat bra ersättningsprodukter. Men hela familjen har hittat nya favvo-rätter och vi är inte lika”rädda” för bönor längre. Sen ska jag inte sticka under stolen med att det även blir mkt tråkig mat som korv i alla dess former och pasta. Men vi har tagit ett mindre steg mot bättre mat för alla. Tex så dricker nu alla i familjen grön smoothie till frukosten (5 åringen tog det ett år innan hon kunde acceptera men det lönar sig att se alla andra dricka det och erbjuda varje dag). Är så skönt att veta att genom den har alla fått en fin bas med frukt och grönt i magen varje dag. Då blir det liksom inte riktigt lika dåligt samvete när falukorven åker fram på bordet till kvällen.

  1. Så härligt att höra!
   Fattar att det var en tuff tid, man vill liksom inte addera fler moment till den perioden, men underbart att höra att allt går med lite envishet.
   BRA jobbat hela familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.