| | |

Entrecoté med citrusfrukter, padrones & mãchesallad

IMG_4691

God kväll på er!

Jag är himla självkritisk när det kommer till mitt jobb. Har svårt för att se om jag gör något bra. Jag måste alltid påpeka för både mig själv och andra att jag inte är kock, kan inte det här med mat på riktigt liksom och sen ser jag mest det som jag missat eller kunde gjort bättre.

Sådan här är jag inte alls på andra plan och jag antar att det har att göra med att min yrkesroll är påhittat egenkomponerad och ganska difus. Så jag håller väl på att försöka växa i den och bygga upp någon form av självförtroende som matchar den.

Så nu säger jag med huvudet högt att den här rätten lagade och stylade jag allt till snyggt! Sketagott blev det ock!

Ni är även många som undrar kring vad det är jag gör, vad jag pluggat och om att våga byta väg. Jag har inte hunnit svara alls och det gnager på mig, så jag tänkte att vi skall snacka om det ordentligt i morgon.

Nu skall jag, Bibbi och Elsie krypa ner i sängen och kolla på Det regnar köttbullar. Så godnatt!

Entrecoté med citrusfrukter, padrones & mãchesallad, 4 port

 • 4 entrecote
 • 2 lime
 • 2 citroner
 • 2 blodapelsiner
 • 1 ask mâche
 • en näve röd mangold
 • 1 ask solrosskott
 • 200 g padrones (små, gröna paprikor)

Rostad paprikasås

 • 3 paprikor
 • vitlök
 • timjan
 • chili
 • olja

Så här gör du

 1. Skiva ner paprikor, vitlök och chili. Lägg i en form tillsammans med timjan. Ringla över olivolja.
 2. Skölj och torka padrones. Lägg i en form och ringla över olja samt lite flingsalt. Ställ in formarna i ugnen i 160 grader i ca 20-30 minuter. De skall vara ganska skrumpna när de är klara.
 3. Ta sedan ut formarna. Mixa ihop paprika, vitlök, timjan, chili och smaksätt med salt och peppar.
 4. Låt köttet bli rumstempererat och torka av det innan det grillas i en het panna.
 5. Vill man så kan men pensla pannan med lite olja först.
 6. Skär alla citrusfrukter i halvor och lägg även dem i den heta grillpanna tills de får fint mönster.
 7. Lägg ut mãche, röd mangold, padrones, citrusfrukter och timjan på en skärbräda. Häll upp såsen i en skål och lägg upp köttet.

Och så här ser det tydligen ut när jag Instagrammar.

IMG_4685

Similar Posts

7 Comments

 1. Du är ju helt galet duktig! Och du har ju både utbildning och massa erfarenhet, stå upp för det och kör på. Ser fram emot att läsa imorgon :) Idag skrev jag om ett studiebesök vi blivande kostekonomer gjorde på Menigo, det var intressant faktiskt!
  http://www.mathimlen.blogg.se

 2. Alltså. Det här ser så sjuuuuuuukt gött ut att jag vill äta upp hela fatet på direkten!

  I helgen ska jag göra pulled pork för första gången (först marinad i 12 h, sen i ugn 125 grader i 7-8 h). Har du några smarta tips att tänka på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.