8 Comments

 1. God fortsättning!
  Sillarna blev inte alls så tokiga. Lät citron o pepparotssillen ligga i lagen till julaftons morgon och blandade därefter i dem i ”krämblandningarna” som jag gjorde dagen innan för mer smak.
  Rödbetssillen blir nog bättre om ett par dagar, när den stått lite längre.
  Provade även ditt vörtbröd – riktigt gott!
  Trevlig kväll!

 2. Ok! Jag håller tummarna för en fatastisk sill. /K

 3. Ok! JA det var det jag menade och inte förstod. Blev konfunderad av ”inläggningssill” utan lagen före. Fem minuter hade ju såklart varit tydligare. Men du hann precis stoppa mig :-) – får göra egen lag till de krämiga helt enkelt. Det får duga med en natt i lag och en natt i créme fraiche. Blir nog bra! Rödbetan har jag INTE gjort egen lag före men det är ju lag i det receptet i sig så det borde nog funka…
  Jag återkommer med resultat!

 4. Nu har jag förtydligat ingredienslistan så att det står 5 min. sill. Håller tummarna för dig Anneli!

 5. Fast stopp och belägg Anneli, nu läste jag din kommentar slarvigt. Jag ser att jag inte är helt tydlig i receptet. Som jag skriver ovan så har vi använt den sill som redan är inlagd, alltså 5-minuters sill.
  Sen finns det nog även en som bara heter inläggningssill där man får lägga in den i lag själv. Fattar du vad jag menar, vilken som är vilken. Vilken är det du har köpt? Vi har använt 5 minuters inläggningssill, fast jag skriver det bara i texten och inte helt tydligt i själva receptet. Skit vad otydligt. Förlåt Anneli, hoppas det blir bra och att jag inte pajat erat sillbord??

 6. Okey! Tack så mkt! Då är jag med. Har precis gjort den som var mest ”safe”, dvd rödbetssillen. Då kör jag på med de andra utan extra lag!
  :-)

 7. Hej Kristin,
  Nu får jag lite huvudbry… :-) Tänkte göra dina sillar ovan och har köpt Abbas inläggningssill. Men jag hänger inte med på om de skall läggas in i ättikslag först eller inte!? Enl burken så står att ”om man skall göra krämig lag, typ créme fraiche så skall du göra grundlag först”. Men jag tolkar dina recept som att man skippar det steget och kör créme fraiche o majjo direkt?
  Tacksam för snabbt svar! ;-)

  Kram o god jul!

  1. Heje! Till de klara( alltså ej krämiga) sillarna gör man liksom ännu en lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.