| | |

Baba Ganoush


IMG_7503

God morgon!

Lördagsmorgnar är min favoritstund på veckan. Inte så konstigt, det är det säkert för många. Men hos många barnfamiljer kanske extra mycket. Jag njuter mest av dem för att vi har återfått dem. Det är väl inte direkt något snack om sovmorgon, inte alls, men vi kan ta det lugnt. Och jag vet att jag tjatar om frasen ”för det kunde vi inte på fem år”, men det har verkligen påverkat allt.

IMG_7492

Just nu ligger jag och Elsie i sängen, Elsie brukar väcka mig tidigt och berätta att det är ok om jag vill sova lite till. Tack. Vi har en frukostbricka med kaffe, varm choklad och mackor. Det har till och med preppats inför morgonstunden genom att byta sängkläder kvällen innan. Så både täcken och kuddar luktar alldeles rent. Det är såklart en tidsfråga innan vi har vällt brickan och saker inte är så mysigt längre. Men just nu, väldigt fint. Elsie har honungsmackor vilket hon äter med vördnad eftersom det typ är suuuupersvårt att tvätta rent säger mamma. Jag äter Baba Ganoush-mackor med rostade solrosfrön som är suuuuperäckligt säger Elsie. Själv älskar jag min Baba.

IMG_7505

Här kommer en förenklad variant. Jag gillar att ta med skalet, vill man inte det så dela dem på hälften på längden, ugnsbaka dem och gröp sedan ur dem.

Baba Ganoush,  en stor glasburk.

  • 2 stora auberginer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini
  • ca 3 msk olivolja
  • salt & peppar

Sätt ugnen på 175°C.
Skiva ner aubergine, lök och ringla över olja. Rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg allt i matberedare. Mixa tillsammans med citronjuice och tahini till en puré.
Smaka av med olivolja, salt och peppar.

IMG_7510

Similar Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.