6 Comments

 1. Åhhhh, men jag tackar för ett sånt bra svar/blogginlägg på min fråga 👍🏼

 2. Appropå något annat: när det bara står ”peppar” i ett recept: hur vet jag om det är vit eller svart som passar bäst? Eftersom jag gärna följer recept slaviskt i brist på förmåga att kunna floyda (hehe!) så blir jag jag alltid luka morrig på receptförfattaren och tänker brända tankar om denne innan jag tillslut tar lite av båda för att gardera mig . Finns någon regel på när vilken peppar passar bäst?
  Mvh vilse bland pepparkornen :)

  1. Halloj Mick!
   Om det är svenska recept så skulle jag vilja påstå att står det peppar så menar slarviga receptmakare (t. ex moi) till 99% svartpeppar. All annan peppar brukar förtydligas.
   Däremot tycker jag även att det är väldigt stor skillnad på grovmalen och finmalen svartpeppar, och det borde slarviga receptmakare (framförallt moi) bli bättre på att skriva ut. Jag menar alltid grovmalen för det är det enda jag använder, men glömmer ofta skriva det.
   Skärpning på mig!

 3. Coolt! Jag gjorde egen buljong på kyckling för någon vecka sedan. På den gjorde jag sen soppa. Allt det här för första gången. Jag tyckte buljongen blev riktgt bra för att vara första gången och var så stolt över min soppa. Tänk vilken näringsrik mat mina barn får idag. Ungarna tar en sked, spottar ut och säger ”blä, det här var det äckligaste jag har smakat”. Haha! Snacka om missnöjd mamma. Blev limpmackor istället. Så näringsintaget gick från skyhögt till superlågt. Då är mina barn ändå hyfsat duktiga på att äta av mycket. Dom trycker i sig tabbouleh, hummus och linssoppa så det sprutar ur öronen men den här soppan gick verkligen inte hem.

  1. Haha! Nu är ju limpmackor väldigt gott i alle fall:) Gött att de äter så bra ändå🙌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.