14 Comments

 1. Hej,

  Kanske en dum fråga men har inte sett kryddblandningen hot banglagore curry förut finns det att köpa eller är det dem ingredienserna efter som blir blandningen? Tack för en bra blogg! Tycker jättemycket om dina recept och hur du skriver! Keep it up! :)

  1. Hej och tack Kattis!
   Jag köpte den som en kryddblandning i en liten butik, så det kanske inte finns på så många ställen. Det brukar finnas många varianter på curryblandningar, och du gör enkelt din egen. Ta lite curry, paprikapulver,cayennepeppar och vad mer du gillar som spiskummin,någon masala eller liknande.
   Lycka till!

 2. Hej! Receptet ser fantastiskt ut! Alltid undrat dock varför man inte ska använda kokvattnet efter linser? Gör ofta linssoppa och då kokar jag linserna med allting annat, är det farligt?

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Johanna och tack!

   Nej inte alls, det gör jag med oftast. Det finns så många olika linser och drar man dem över en kant så har de gemensamt en del ämnen som vi får kämpa lite med att bryta ner, det som gör att en del får gaser i magen av bönor och linser. Det minimerar man om man häller bort kokvattnet.
   De linser du häller rakt ner i soppan är antagligen av det spädare slaget och inte alls lika gasiga, och exempelvis svarta bönor – görgott kokvatten:)

   Ha det gott!

 3. Blir perfekt middag imorgon!

 4. Jedrans vad smarrigt det här lät och ser ut!
  Här hemma snorar vi i kapp, så denna gryta ska jag definitivt göra i morgon.

  Vill tacka för en fin och inspirerande blogg! Samt alla smarriga recept! :-)

  Ha en finfin kväll!

  /Linda

  1. elsiesparon skriver:

   Tack Linda, och krya på er!!

   Kristin

 5. Hejsan Kristin!

  Åh, jag blev alldeles… förskräckt när jag läste om dina bloggfunderingar! Tänker inte riktigt på att kommentarerna skulle betyda så mycket, det är fint att veta. Ja din blogg är en av få som jag följer, vi har lagat så mycket god mat från din blogg. Fått fina mattips, och restaurangtips! Stort tack för det!

  Och så vet du ju att jag blev alldeles starstruck när jag fick träffa dig på Bokmässan, inte förrän efter det kunde jag gå med på att gå runt på övriga mässan. :-)

  So jo, din blogg är så väldigt omtyckt. Både av mig, min man och barnen, som önskar ”Elsies Pulled Pork” på sina födelsedagar. Och jag tycker att det är så roligt att få ta del av det du berättar ur ditt liv och vardag. Det skulle kännas en smula tomt utan dig, tycker jag. :-)

  Varma hälsningar, Lotta

  1. elsiesparon skriver:

   Heje Lotta!

   TusenTACK!

   Var så kul att du kom förbi mässan:) Och vet du, CofoCo fick nyligen något tjusigt pris för sin mycket snygga inredning:)

   Allt gott till dig och familjen!
   Kristin

   1. Det kan jag minsann tänka mig, så dundersnyggt som det var där! Kul! :-)

    //Lotta

 6. Det ser supersmarrigt ut! Har aldrig ätit linser, inte ens under min ”jag är vegetarian men jag äter kyckling o fisk”-period i tonåren. Fast den perioden var så väldans kort så jag hann inte få mamma till att experimentera i köken ;-P Så nu i vuxen o allätande ålder så får jag nog prova på linser. Ha en skön kväll o härligt att höra att du känner dej peppad!

  1. elsiesparon skriver:

   Ha,ha!
   Den perioden till alla föräldrars och skolmatsalars förtjusning:)

   Fin dag till dig!

 7. Gott! Men får du E&B att äta så stark mat?

  Kör samma princip som du med mat/träning/frisk luft/ vila. Har funkat bra hela hösten, fast de senaste nätterna, när resten av familjen sover som bäst, då ligger jag vaken nån timme mitt i natten och tänker på… absolut inget alls. Så nu blir det snart ett långt bad och tidig kväll. Nya träningstag imorgon!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Johanna!

   Njaee det gör de inte.
   Här åt de annat. Vill man kombinera så brukar jag låta grytan vara mer neutral och ha det starka vid sidan om för alla att tillsätta själva.
   Alltså den där vakna stunden mitt i natten….när man äntligen får sova och det inte går. Suger!

   Lycka till med träningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.