9 Comments

 1. Krister Mauritzon skriver:

  Roligt att se de olika varianter av lussebullar i samma ordning som ICA-kurirens bok om Hembakat pris 9:95 sid 13!

  1. Haha!
   Ica-kuriren har alltid haft bra koll:)

 2. Älskar Lussebullar, självklart med saffran. Bakade idag ett recept med kvarg i degen där man också skulle mortla saffranet med lite socker. De blev saftiga som tusan!
  Har en liten fråga… Hur förvaras pepparkakor bäst för att de ska förbli krispiga och spröda? När jag lägger mina i en burk så blir de sega och mjuka.. Vad beror det på tro?
  Ha det gott
  Madelene

  1. Hej Madelene!

   De vanliga rådet är att förvara dem i tätslutande burk på en sval plats. Jag tycker inte heller riktigt det funkar. Man kan frysa dem och plocka fram dem några i taget. Tinar i samma stund som du tar ut dem.

   Ett annat tips, som kanske bara skall ges om inte barnen går i burkarna själva. Det är att lägga en sådan där liten påse med små kulor som suger åt sig fukt i kakbuken.
   En sådan där liten sak som finns med när man handlar en väska, skor, kläder och annat. Som brukar ligga i någon ficka.

   Lycka till!

   //Kristin

   1. Tack för tipsen! ska testa att frysa nästa omgång pepparkakor!

 3. Saffran och jag, vi är inte kompisar. Inte alls. Fram till för några år sedan åt jag nästan pliktskyldigt åtminstone en lussekatt varje år, men sedan insåg jag att jag inte behöver gilla det bara för att nästan alla andra gör det. Grattis till mig, liksom. Nu förstår jag inte varför jag åt dem, jag har aldrig tyckt att det varit gott (men fint är det!). I ungefär samma veva insåg jag att jag verkligen inte tycker om att äta lamm, smaken får det att vända sig i magen. Hur som, skönt att inte tvinga i mig något jag inte gillar längre.

  1. Haha!

   Min morfar åt inte saffran, och jag minns att jag var så fashinerad av att han bara slapp äta det, kunde bara säga nej. Ingen som tjatade ens.
   Så den dagen barnen är konsekventa i att inte gilla något så skall de slippa:)

   Ha det gott Lina!

  1. Hej Sandra!

   Missade tävlingen, hoppas det gick bra:)

   Ha det gott!
   //Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.