|

Ork, juice & ps-träning


IMG_3650

God morgon!

Det senaste, tjaa kanske halvåret, har jag gjort det klyschiga att inte alls hinna med mig själv. En nypa stress, för mycket bollar i luften, lite oro, dålig sömn och för lite motion. Något som aldrig funkar i längden och som alltid får betalas på ett eller annat sätt. Det gynnar verkligen ingen och hur väl man än vet det här så är det lättare sagt än gjort att styra upp. Logistiken och pusslandet kring att vara småbarnsförälder är verkligen inte lätt att få ihop. Eller jo det är det väl, det är delen att hinna med sig själv som är svår. Att man blir så van att inte prioritera sig själv. Därför att det är enklast så.

Jag kan stå i kö till toaletten med barnen, hjälpa dem för att först på väg därifrån komma på att jag själv är jättekissnödig. När man liksom har vant sig vid att inte känna efter. Man sover på en minimal liten yta eftersom det ligger sparkande barn överallt och har glömt bort att det finns andra kanaler på tv än barnkanalen.

jordgubblime

Bestämmer barnen allt? Naej, jag har bara inte ork att göra det på något annat sätt just nu. Det är inte synd om oss och även jag tröttnar ganska mycket på att höra småbarnsföräldrar klagande och suktande efter egentid.

Egentligen är det väl inte konstigare än att funkar det inte så som man har det så får man förändra. Det går alltid att förändra, men man måste ha ork för att göra det och det är väl just orken som brister. Ork för att få tillbaka sin ork.

Just nu är det tid och ork som saknas, så då får vi skaffa det. Så nu tar vi tillbaka PS-träningen. Den där  träningen som man faktiskt kan få in att göra varje dag. Ibland mer och ibland mindre, ibland hårt as hell och ibland fjösigt och slappt. Huvudsaken är att den blir av.

IMG_3662

Sen har jag inte köpt någon råsaftcentrifug av de vanliga anledningarna. Jobbig att diska, tar stor plats och jag äter väldigt mycket frukt och grönt ändå, MEN för er som vill kickstarta igång med lite nya vanor så tycker jag att det är skitbra. Vi har en på jobbet (vilket jag tycker är en bra investering till ett fikarum) och det är verkligen gott och enkelt att variera bra smaker. Jag gillar även allt som får oss att se hur de flesta juicer egentligen skall se ut. De skall skikta sig. Gör de inte det så innehåller de även massa annat.

Vi centrifugade även loss på bokmässan i höstas och pressade ner frukt och grönt för glatta livet. Hittade många bra smakkombinationer. Exempelvis denna med gurka, lime & mynta.

Nu skall jag sova en stund. Godnatt.

gurkalimemynta

Similar Posts

2 Comments

  1. Jag saknar de här inläggen! Det är mycket recept nu, vilket såklart också kan vara bra men jag saknar liksom ”bloggkänslan” och dina åsikter, tankar och hur livet är liksom. Jag måste erkänna, trots (eller just kanske därför, för att jag gör det hela dagarna??) att jag är en matnörd av rang så bläddrar jag ofta förbi recepten. Ville inte alls ge kritik då recepten brukar vara grymma, utan mest för egen vinning pusha för dessa inlägg. Flummigt! Men kram!

    1. Men alltså Emma, det saknar liksom jag med. Skulle så gärna blogga och skriva tankar dagarna i ända men det hinns inte. Recepten och bilderna är ju sådant som vi producerar i andra jobb så de har jag någorlunda klara. En vacker dag kanske jag lurar ut hur man får mer ekonomi i att blogga och kan lägga mycket mer tid på det:) Tack för att du hänger med Emma! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.