30 Comments

 1. Äntligen har jag gjort pulledpork, så gott. Gjorde på vildsvin. Tack för den bästa matbloggen

 2. Hej!
  Nu har jag tänkt laga den här till synes magnifika rätten i flera veckor och i helgen ska det bli av! Jag är dock tyvärr urusel på kryddning och att uppskatta lagom mängd. Blir ofta för klent eller för mycket av fel sorts krydda… Så, min undran, hur mycket ungefär av varje krydda till ca 1,5 kg kött? Tack för inspirerande blogg!
  /hon som inte kan salta lagom

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Maria som nog kan salta bättre än hon tror:)

   Tycker du att det är krångligt med kryddningen så köp en färdig påse ”rub” och gnid in köttet med. Finns i massa smaker, kanske en chipotlesmak? En liten påse ligger nog på 20-25 gram, kör på det till 1.5 kg kött. Sen geggar du in rubben i köttet tillsammans med några matskedar grillsauce.
   Sen när köttet är kalrt och du pillat ner det ihop med vätskan så smakar du av med mer grillsause och kanske mer kryddor, sambal eller vad du tycker är gött.
   Lycka till!

 3. kan du rekomendera nån annan kryddning förresten? :)

  1. elsiesparon skriver:

   Finns lite olika förslag på bloggen, men kör på med det du själv gillar.

 4. jag kanske hade för hög tempratur eller nåt?

  1. elsiesparon skriver:

   Ungefär 110 grader är bra.

 5. Hej! Nu har jag gjort pulled pork! Jag är lite besviken :/
  Det blidde väldigt mört men ganska torrt på ytan på många ställen och smaken blev inte så imponerande som jag hade hoppats på! men kul o prova var det iaf

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Räven!
   Så synd..Smaken beror såklart på hur du kryddar, så är du sugen på att prova det igen så krydda mer med sådant som just du gillar. Skorpan på köttet blir torrt, men det pillar du ju ner så att det får safta till sig. Haregott!

 6. Jag ska förresten använda antingen vildsvin eller rådjur till ändamålet :D

  1. elsiesparon skriver:

   Vildsvin så spännande! Blev det bra?

 7. ååå så brååå :-D

  För jag har länge velat göra pulled pork men det har sett så komplicerat ut. Men dethär receptet skulle jag kunna managera, därför hade det varit fruktansvärt om man var tunven att ha lergryta! :D

  TACK elsiesparon-kvinnan!!! :D

  p.s. jag återkommer med stämning om det inte blir gott!!!!!!! ;D;D

 8. Måste det vara en lergryta?? kan man inte ta en vanlig glasform med glaslock???
  JAG HAR INGEN LERGRYTA! :(

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Räven! Nepp det måste inte vara en lergryta utan går bra med nästan vad som helst ugnsäkert med lock. Däremot är lergtytor för jädra bra:)

 9. Har precis fått en lergryta som jag önskade mig efter att ha läst det här receptet i din blogg, nu är bara min fundering hur man gör rent praktiskt, jag menar TIO timmar i ugn kräver ju lite planering, sätter jag in den vid nio på morgonen blir det inte middag förens närmare åtta på kvällen och sätter jag in den vid elva på kvällen måste jag ta ut den och börja laga mat vid nio på morgonen efter…. Några bra tips just kring tidsåtgången och planeringen? :)

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Rebecka!
   Grattis till den nye familjemedlemmen, hen kommer bli en favorit.
   Låt den stå inne över natten och det måste inte vara exakt 10 timmar utan när det är tillräckligt mört för att pilla isär. Ta ut den och kyl ner för att laga till när du vill/ eller om du har tid då preppa ordning den på morgonen och kyl sen ner. Sen kanske ni inte äter det förens flera dagar senare. Eller är det tidsbrist så höj värmen lite, kanske 10 grader och kör den kortare i ugnen, kanske 6-7 timmar. Känn på köttet då och då, som sagt när det går att pilla ner så är det bra.
   Lycka till!

   1. Tack snälla för svar :) jag stoppar in hen i ugnen innan jag går och lägger mig ikväll så blir det nog bra, ska bli såå spännande att inviga den med ett recept här från din fina och inspirerande blogg :)

    1. elsiesparon skriver:

     Hej Rebeca! Hoppas det blev bra:)

 10. Hej!

  Detta ska jag testa!! Tack för superbra blogg =)

  Jag har bara en fundering? Vatten? Har du det i grytan för att det inte ska bränna fast?

  Ha det fint!

  Mvh
  Sanna

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Sanna! Tack:)
   Nope, köttet släpper så mycket vätska så det behövs inte. Hoppas det blir bra och ha det gott!
   Kristin

 11. Hej!

  Receptet ser jättegott ut. Har du något förslag på dressing till? Det är ju lätt att man fastnar i samma trista spår som tex vitlöksdressing (även om det funkar till det mesta).

  Mvh Isabel

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Isabel!
   Åh det finns så mycket gott! Vi brukar ofta ha en ganska het och en mildare. Gillar du vitlök så addera bara lite mer saker till den såsen, kanske hackad rödlök, gräslök och oliver. Eller finhackad kapris och finriven parmesan.Eller kanske hacka ner ruccola, citronzest,citronpeppar och lite färskost. Pröva på så kommer du hitta nya favoriter.Här fuskades det med köpevarianten paprika & chili. Eller så är en god guaqamole aldrig fel, fast där tycker jag man skall skita i alla färdiga varianter och göra egen. Hoppas det blir bra och ha det fint!

 12. Hej,
  din blogg är helt underbar inspiration till min matlagning! Tack!
  Jag undrar om inte även Texas No Bean också kan tillagas i lergryta? Det är ju rätt bekvämt att sätta in något på kvällen och det är klart på morgonen :-)

  Kramar

  1. elsiesparon skriver:

   Hej AL
   Tack, vad roligt att höra!
   Mitt svar, utan att veta skulle vara, varför inte. Det blir ju inte samma sak, men det kanske blir ännu bättre? Pröva?
   Lycka till!

 13. Ha, det här kom som på beställning :) satt imorse och googlade recept på pulled pork och så kikade in i din blogg, som jag läser mer eller mindre regelbundet. Nu tror jag att jag kör med den här varianten. Tack!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Camilla! Det var helt enkelt meningen att du skulle laga pulled pork! Hoppas det blev bra!
   Kristin

 14. Hej! En liten fråga bara. Är det 300 gram karré totalt eller en större mängd kött som delas upp i 300 grams bitar? Tack för en fin och inspirerande blogg, vi gjorde Texas no bean chili i helgen och den var fantastiskt god.

  1. elsiesparon skriver:

   Hej namne Kristin!
   Ni kan ta hur mycket eller lite kött ni vill, men bitarna i grytan bör inte vara större än ca 300g.
   Ha det fint! Kristin

 15. Å vad gott det ser ut. Det måste jag testa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.