45 Comments

 1. Älskar blandningen som den är!!

 2. Jag älskar mexikansk mat och skulle givetvis bli glad om jag vann en bok.

  Vad jag vill läsa om på bloggen, hmm…
  det är en väldigt bra mix redan. Så fortsätt på samma sätt.

 3. Hej Kristin!
  Jag vill gärna läsa mer om vardagsmaten, typ kanske en veckas matsedel el liknande.

  Tack för en bra matblogg :)

  Anna

 4. Hej, bra blogg först och främst.har lagat massor av dina recept. Det jag söker mest är god, nyttig vardagsmat. Jag gillar, som du, hederliga råvaror, inga lightgrejer. Kul också med festligare till helgen, men som ändå är överkomligt att genomföra fast jag inte är kock. Picnicmaten är också väldigt omtyckt!

 5. Hej. Gärna bra tips på bjudmat nu i sommartider. Gärna buffémat till typ student eller kalas.

 6. Gärna mer svenska klassiker – rotmos, tjälknöl och porterstek! Och gärna i lyxiga varianter.

 7. Jag gillar spåret du är inne på nu, med mexikansk mat och mycket hetta! Skulle även gärna läsa mer om asiatisk mat då du alltid relaterar recepten så bra till dina egna resor och upplevelser i Asien.
  På senaste tiden har det blivit en del vardagsmat, vilket jag tycker är jättebra, men lite mer fancy food hade varit kul också! Du är himla duktig på det, att få lyxig mat att kännas genomförbar. Så gärna mer av det!

 8. Hej!
  Uppskattar mycket när du skriver om era större matprojekt. När ni röker, gör kokgropar och sådant!
  Tack!

 9. Gillar mest när du skriver om hälsa och välmående! Tack!

 10. Jaaaa! Klart jag vill vinna en kokbok! Särskilt om du rekommenderar den! Egentligen vill jag ju bara att du fortsätter att inspirera precis som du redan gör i varendaste inlägg, men om jag ändå skulle önska något så skulle det kanske vara gluten/mjölkfria recept som ju egentligen låter rätt så tråkigt. Där behöver jag inspireras och tänka i nya banor, inte minst för att folk i min närhet har intolerans. Och gärna mer fisk och asiatiskt!

 11. Lotta Haleen skriver:

  Jag gillade Elsies päron-bloggen väldigt mycket. Där testade jag recept betydligt oftare än från nuvarande blogg. Jag har funderat en del på varför det är så men har inte något bra svar. Du fick mig att göra no bean chili, pulled pork i olika tappningar och andra härligheter. Den nya bloggen tycker jag saknar lite av den gamla känslan, det genuina och otippade. Jag skulle vilja få mer vardagsrecept. Såklart gärna med recept som jag inte skulle hittat annars. Hur man får vardagsmiddagarna att blomstra… Lätt som en plätt va?! Tack för en bra blogg!

 12. Hej,
  Måste säga att du gör en väldigt fin blogg! Jag har måhända en något udda önskning men oj så mycket de hade hjälpt med mellanmålsinspiration! Detta för humöret (o familjefredens) så livsviktiga mål som så gärna blir en tradig macka? Så nyttiga,roliga annorlunda,snabba tankar kring mellis? Annars allt med ingefära!
  Tackar!

 13. Tack för en skitbra blogg!
  Just för tillfället är jag väldigt upptagen vid att ”lära” min ettåring att äta, prova och smaka. Men, behöver lite tankar kring detta med barnmat. Ska man konstra till det, dvs laga speciell mat till de små eller låta de äta samma som vi äter. Hur gjorde/gör ni? Eventuellt då tips på barnvänliga recept. Hade varit spännande att läsa lite mer om temat. :)

 14. MrsRehnquist skriver:

  Oh svårt att komma på nåt när man redan gillar bloggen som den är. Men kanske lite tips om hur man odlar hemma, trädgård som balkong- vad man ska tänka på med sol, skugga, krukor, vattning etc.
  Och må bra mat- vad kroppen mår bra av, antioxidanter o liknande. Och hur man kan göra pannkakor mer matiga- favoriten hos liten är just nu Nutella grädde och lingonsylt, hade ju varit fiffigt om man kunde ha i nåt annat. Annars, keep up the good work!

 15. Karolina Rynger skriver:

  Hej!

  Jag skulle vilja ha tips på bra barnmat att göra själv. Jag har en tjej som i förra veckan fyllde 1 år. Hon älskar mat men vägrar äta den mat jag själv provat på att laga till henne utan vill bara käka burkmat. Jag vill så gärna få henne att äta mat som jag själv lagat och skulle behöva tips på bra mat att laga.

 16. Hej!
  Jag älskar verkligen din blogg! Läser den varje kväll när jag nattar barnen.
  Skulle väldigt gärna se ett recept på en jordgubbstårta till barnkalas.

 17. Hej Kristin! Tack för fantastisk blogg med fin inspiration! Jag skulle väldigt gärna se fler fisk- och skaldjursrecept. Både enklare och mer avancerade recept vore roligt!

 18. Hej Kristin!
  Jag älskar din blogg, eftersom allt jag blivit sugen på när jag läst om vad du har lagat, har visat sig vara huuuur gott som helst när jag lagat det själv!
  Gillar att du inte alltid ger exakta mått utan uppmanar alla att ge sig in i den kreativa process som matlagning faktiskt är när det är som bäst, lägg till, dra ifrån, ta kyckling istället osv osv. Mycket inspirerande!
  Jag älskar mexikansk mat och vill gärna ha ännu mer inspiration till mina matprojekt hemma. Skulle uppskatta en bok jättemycket!
  Tack för att du orkar blogga, vet av egen erfarenhet att det tar massor med tid. Men det skulle vara en tråkigare matvärld om du inte skulle göra det! :)

 19. Hej!
  Jag vill läsa mer om bra och näringsrik vardagsmat. Läser också gärna mer om bak och dessert recept.

 20. Tycker din blogg är toppen. Har redan lagat flera av dina recept och allt har varit toppen. Men vardagsrecept kan man aldrig ha för få av. Sen skulle jag gärna läsa om jonglering av jobb/barn/hälsa. Gärna lite träning på det också.

  Tack för en fin och inspirerande och personlig blogg. Man känner sig nära!

 21. Hej Kristin,

  Först och främst stort tack för en mycket bra blogg – så inspirerande!

  Precis som du ofta tackar nej till erbjudanden så är jag sällan med och tävlar – men den här skulle jag så gärna vilja vinna!

  För ett halvår sedan drabbades jag av bröstcancer, då 27 år gammal. Jag bestämde mig tidigt för att ge cancern fingret och göra allt jag kan för att få skiten att försvinna. Jag har alltid varit intresserad av mat och har sedan mitt besked intresserat mig mer kring kost som sägs hålla cancern borta.
  Men vilken djungel! Man kan bli helt galen av alla tips, så jag har bestämt mig för att försöka äta så sunt som möjligt men utan förbud och måsten. Jag satsar framförallt på mindre rött kött och mer grönsaker och frukt. Så, jag skulle gärna vilja få lite tips kring vegetarisk kost, både till vardags och fest. Jag skulle gärna även ta emot tips på mat som boostar immunförsvaret.

  Trevlig kväll!

  Mvh Lisa

 22. Jag vill gärna ha en kokbok! Och jag önskar lätt/snabblagade recept. Både till vardag och fest!

 23. Jag gillar den mix av vardag, fest och annat som du har på din blogg men det som ger mig personligen mest inspiration är dina vardagstips. Det finns fler vardagar än festdagar i iallafall mina veckor och det är framförallt sådana tips jag ofta känner att jag behöver.
  Din blogg är den matblogg som jag besöker alla dagar, den gör mig glad!

 24. Jag vill bli bättre på att laga vegetariskt. Att använda fler olika grönsaker men även baljväxter. Dessutom så fullkomligen älskar hela familjen indisk mat så gärna den typen av kryddor och maträtter. Mat som smakar mycket, är fint att se på och som är förhållandevis nyttigt.

 25. Jag vill läsa mer om vegetarisk mat, samt vit fisk. Finns nästan inget svårare än vit fisk att få till bra tycker jag, men när det blir bra så blir det ju så himla bra. Så, vegetariska recept och recept på vit fisk – det vill jag ha!

 26. Anna Birgitta Hallberg skriver:

  Hej! Làser din heltigenom trevliga blogg med stor behèllning trots att jag, bor i utlandet (Italien) àr en bra bit àldre (55) med stora barn och i en helt annan fas av livet. Eftersom jag inte àter kòtt uppskattar jag naturligtvis vegetariska recept och fiskrecept. Alskar dina sèser och ròror!

 27. Hej!
  Jag tycker att din blogg innehåller en bra mix av personligt, vardagsliv och recept som det är.
  Något i receptväg jag skulle vilja ha mer av är vegetariska recept. Vi är inbitna köttätare med ett nyårslöfte att äta vegetariskt minst två gånger i veckan men tyvärr saknas fantasin ibland.
  Annars gillar jag verkligen dina avancerade men ändå enkla helgrecept.

 28. Jag skulle vilja får mer tips om vegetarisk mat för lite större barn som även passar oss andra i familjen som inte är vegetarianer. Vår dotter som är 13 år är vegetarian och äter varken quorn- eller sojaprodukter men gillar stark mat med mycket smaker.

 29. Hej,
  tack for en inspirerande blogg.
  Jag tycker att det ar kul att se ”bakom-scenen” bilder. Annars kommer jag hit for att hitta inspiration till den alltid sa svara vardagsmaten. Sa mer vardagsmat! Barnvanlig, helst ;-) eller vardagsmat som latt kan bli varierad: vuxen- och barn-variant.

 30. Vilken härlig tävling! Jag skulle vilja läsa mer om vegetarisk mat, träning och livet i allmänhet. Ni är ju grymma på att få ihop allt verkar det som. God mat, jobb, träning och ja, ett liv. Balans och allt det där. Så tankar om balans, träning, form, mat och barn. :)

 31. Hej!
  Gärna mer vegetariskt! Barnvänlig, god vegetarisk mat (gärna med ekologiska ingredienser). Och efterrätter! Mums!

 32. Tack för en kanonblogg! Jag skulle vilja läsa mer om brunch och grejer att laga till denna underbara helgskapelse!

 33. Går ofta in hit för att inspireras av olika recept! Fortsätt gärna köra på som du gör och kanske lite olika teman: bakat – både matbröd och sötbröd och kanske lite smarriga fiskrecept?! Måste bara också berömma för fina bilder du har, det är svårt att fota mat!

 34. Har lagat många av dina rätter för att de ser så löjligt goda ut, dina fina bilder lyckas verkligen sälja recepten, och med all rätt!
  Alltid sugen på recept som kan väga upp barnens och mannens förkärlek för kött, så goda lättlagade och lättälskade grönsaksrätter gillas!

 35. Jag skulle vilja ha tips på att enkelt förgylla vardagsmaten (t ex korv stroganoff, köttfärssåsen mm, sånt som det blir mkt av när man lagar mat med barn). Sen skulle det vara roligt att få tips på afrikansk mat. Åt fantastisk smakrik fisk på Zanzibar och har försökt återskapa men inte lyckats. Tack för en bra och inspirerande blogg!

 36. Måste bara säga att jag gillar din blogg så himla mycket! jag blir väldigt inspirerad till att laga mat :) Jag är en sucker för långkok och riktigt goda såser så detta vill jag se mer utav. Men även snabblagade rätter med annorlunda twist går hem!

  Jag tar min examen i juni efter fem års studier så en kokbok skulle sitta fint som examenspresent ;) kram!

 37. Jag gillar när du har kylskåpsrensning och gör massa gott på det. Bra för både plånbok och miljö!! Sen känner man verkligen igen sig i dig som tvåbarnsmamma, få kräsna barn att gilla maten samt att tiden är knapp mellan jobb, träning och annat, så då är dina recept grymma. Bra inspirationskälla!

 38. Hej,

  Jag tycker det är himla trevligt med fiskrätter, såser/röror av olika slag och desserter! Mer gödigt liksom.

 39. Christine Nelson skriver:

  Hej! Vegetarisk mat! Har använd fina recept från dig till att äta mycket roligare vegetarisk mat i veckan. Älskar morotsbiffarna tex.
  Gärna fler vegetariska recept! Och gärna mer tilltugg! Behöver inspirations vardagen till fler roliga sidorätter. Svårt att få till när tiden är knap i småbarnhemmet.

  Hälsningar
  Christine

 40. Viktoria (Lyckans) skriver:

  Ännu fler recept med få ingredienser, men där resultatet ändå blir supergöddigt!

 41. Mer rolig, snabb vardagsmat, sån där som man kan slänga ihop på 15 min, men som ändå är roligare än blodpudding! I teorin är jag en matintresserad person som gillar näringsriktig, rolig mat baserad på grönsaker, men i praktiken är jag en blodpudding/falukorv/pyttipanna-maskin…

 42. Den här bloggen är i princip min enda inspirationskälla till vardagsmat, nej förresten helgmat också, som funkar när en (jag) har barn och alldeles för lite tid för att tänka ut något bra och fint och gott som barnet inte kastar på golvet. Något som inte är falukorv och makaroner med ketchup som barnet älskar men som en själv (jag igen) inte alls är sugen på. Så egentligen, jag vill läsa ännu mer av samma. Mat för vanlig familj. Om jag ska önska nåt särskilt, så är det nog mer vegetariskt. Vegetariskt för icke-vegetarianer som vill äta mer vegetariskt.

 43. Jag skulle vilja läsa mer om vardagsmat och helgmat, vanlig mat liksom, fast jag vill ha tips på annorlunda vardagsmat.
  Och så skulle jag gärna vilja läsa om mer vegetarisk mat.

 44. Jag vill se mer av vardag med twist som du är suverän på. Mixa det med tips på udda kryddning så kommer jag fortsätta favoritmarkera löjligt många av dina inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.