11 Comments

 1. Tack för hjälpen! Jag gjorde en första sats igår som jag bakade imorse men jag tror jag hade för lite mjöl ändå för de flöt ut väldigt mycket.. ska testa en ny sats ikväll, men får jag fråga, vet du på ett ungefär hur mycket mjöl du brukar ha i? jag tror jag hade ungefär 9 dl, kanske alldeles för lite? Tack!

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Caroline!

   Ursäkta väldigt sent svar, och även ursäkta för otydliga recept. Det är så olika hur mycket vetemjöl jag har i beroennde på vad jag använder för andra typer av mjöl, kli och flingor. Sen måste det vara tillräckligt med vetemjöl (gluten) för att hålla ihop det, men inte alls lika mycket som när man traditionellt brödbakar (och jobbar upp en glutennät). Så det behöver liksom bli en smet/deg av det hela. Ett enklare svar till dig skulle kunna vara, ja, 9 dl låter aningen lite, öka mängden med några dl:)
   Lycka till!

 2. Ser supergott ut! Ej bakat kalljäst tidigare – vilken temperatur skall vattnet vara när man rör ut jästen?

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Caroline!
   Vattnets temp spelar inte så stor roll, bara det inte är för varmt och dödar jästen. Alltså allt mellan ljummet till kallt.
   Hoppas det blir bra!

 3. har varit inne här flera ggr men tror aldrig jag kommenterat förr. vill först ge dig beröm för en fantastiskt fin och välskriven matblogg! gillar just att du ofta skriver vad man alternativt kan göra med många av recepten. undrar i vilket program du sätter ihop bilderna när du liksom gör collage-flera bilder i en?

  1. elsiesparon skriver:

   Hej Lina!
   Tack, vad kul att du gillarn.
   Det är främst två program jag använder. I mobilen en app som heter Framestastic, och på datorn ett program som heter Picasa.
   Trevlig söndag till dig!

 4. Hej! Bakade dessa igår / morse, vart jätte goda !! Min kille sa att de var de bästa morgonbullar jag gjort :) tack för receptet!!! Men oj vad de jäste i kylen. Har deg i halva kylen nu :) ack så värt !! Trevlig helg

  1. elsiesparon skriver:

   Hej!
   Ja ibland jäser de som tusan:)Trevlig söndag till Lisen!

 5. ser sjukt gott ut! har aldrig bakat kalljäst – var står degen över natten? I kyl eller rumstemperatur?

  1. elsiesparon skriver:

   Jamen det är så gott, och busenkelt! I kyl jäser jag den. Ha set fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.