6 Comments

 1. FrånSpanienmedLuv skriver:

  Hej,

  Tack för länken. Så bra med så många sallader. Dem är ju en ”must” nu i sommar. Jag är verkligen icke en traditionell tjej, men när man äter paella, då måste det vara som det ska! ;-)

  Angående Barcelona, har jag ingen favorit restaurang men jag har flera som tycker mycket om och jag gärna rekommendera:

  Bar Joan (inne i Mercat de Santa Caterina): bästa Arroz Negro, Fideuà och Cordero al horno som finns!
  Els Pescadors http://www.elspescadors.com
  Arume https://www.arumerestaurant.com o Cera 23 https://www.cera23.com

  Jag vet att du har varit Barcelona innan, men om du kommer tillbaka…pruébalos!

  1. Åh så bra tips, TACK! Vill åka dit direkt bums nu:)

 2. FrånSpanienmedLuv skriver:

  Hej hej!

  Tack för ditt ansvar! Det var trevligt! Paella har ingen korv pa det. MEN det finns andra ris recept som säker har chorizo i dem. En av mina favoriter är Arroz al Horno som har blodpudding till och med och Arroz Negro med bläckfisk och ali-oli. Det finns tusen olika ris rätt…men de är inte riktig Paella. Det är ju liksom om man kallar Carbonara till pasta med crème-fraiche och bacon.:-P

  Jag bor i Barcelona och det finns så många turist fällor rund centrala Barcelona för att äta liknande paellas att jag var lite rädd om att det visas en sånt som ”de riktiga”. Sorry!

  Som jag sa, gillar verkligen din blog och skulle fråga en sak (hoppas att det är ok efter ha kritiserat din ”paella” :-P) .Jag är gravid i vecka 10 och skulle gärna ha några idéer och rekommendationer för att laga mat…typ, ”good-healthy-fastfood-for-preggo-womenworkers”. Det är min första och är ”pretty lost”. :-)

  Tack så mycket och ha en bra sommar.

  Luv från Barcelona.

  1. Hej!
   Fast självklart får man ifrågasätta om man tycker att det är konstigt:) Det är bara bra.
   GRATTIS till graviditet, så roligt!
   Hoppas du mår bra och slipper illamåendet. Vad man är sugen på att äta är ju otroligt olika under den här perioden, men kanske att du kan hitta något bra här i kategorin Lata dagar ( https://kristins.biz/category/lata-dagar/ ) Och kom ihåg att inga rätter är direkt lagade efter traditionella mått 😉
   Måste även passa på att fråga, din favoritrestaurang i Barcelona?
   /Kristin

 3. FrånSpanienmedLuv skriver:

  Hej Kristin,

  Jag läser då och då din blog sedan ett par år. Tycker verkligen om dig och dina receptet och du ser en fin och jordnära tjej. Jag tycker att det är super fin att ni laga olika receptet från olika länder och att ni adaptera det till era smak. Det är ju globalisation, liksom. Men…Det ris ni har lagat är ju INTE paella. :-). Förlåt men kunde inte stoppa mig att skratta när jag såg sista bilderna. Men, HERREGUD! Jag är sakert att det smakade smarrigt men…det ser läskigt ut!
  ”Traditionally” det finns bara två och tre typer of paellas:
  Paella med skaldjur (Paella de marisco på spanska)
  Paella med kanin, rib och bönor som heter “garrofón” och är ätte stora vit bönor(Paella valenciana , som är det mest traditionella)
  Paella mixta (med några skaldjur och lite köt)
  Det är ju sant att nutid finns andra typer men…de aldrig ser ut som i dina bilder.
  Nästa gång, du kan försöka laga dina paella med en mycket got och lång kokat ”fumet”, två och tre dits av ris (om ni är många måste ni använda en storre “paella”) och mindre skaldjur. Vi ALDRIG använder tomater som ni gör. Man måste hacka dom och laga dem tillsamans med oliv olja, och vitlök i paellan. Man kan passa på och laga då kötet eller räkor. Ris är såklart den sista indienten och det kokas med den “fumet” (handmade fisk eller köt och grönsaker buljong)

  Så hoppas att du kan hitte ett brätte recept för dina nästa paella. Och KOM ihag att ALDRIG, jag menar ALDRIG fyllas det i med KORV, LÖK och HERICORTS. Det sakert är ett ris recept, fast det är inte PAELLA.

  1. Heje Frånspanienmedluv!
   Tack för fina ord och tack för din kommentar!
   Det är jag som slarvskriver, efter att man bloggat länge så tänker jag att vissa saker är självklara men det är de ju faktiskt inte.
   När vi/jag lagar mat så finns det aldrig några rätt och fel, och vi lagar väldigt sällan enligt ”traditionella” mått. Så när vi kallar det en Paella så är det snarare att vi hämtat inspiration från rätten. Något jag nog alltid skrev ut förr, men slarvar med nu. Och herregud, nej – här har vi ju öst på med allt och lite till.
   Söker man en äkta, traditionell Paella så är jag säker att man inte söker här:) Men för matsinspiration som spretar åt alla håll så kanske man söker sig hit:)
   Sen måste jag fråga, för jag bodde ett år i Spanien och hade ett favoritställe där de serverade en underbar Paella med kanin och chorizo. Tyckte så mycket om den, så jag gjorde en variant på Hare till vår bok Från skott till stek. Jag vet att det inte är det traditionella med korv, men det finns?
   /Kristin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontroll *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.